En Sıcak Konular

Halep'e 2 Scud füzesi düştü

17 Şubat 2013 16:12 tsi
Suriye'nin başkenti Şam'ın Kalamun bölgesindeki 155'inci birlikten, ülkenin kuzeyine doğru 3 Scud füzesinin fırlatıldığı bildirildi.



Muhalif yapılanmalardan sorumlu Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) üyesi Vail Kadi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şam'ın Kalamun bölgesindeki 155'inci birlikten ülkenin kuzeyindeki, muhaliflerin yoğun olduğu bölgelere 3 adet Scud füzesinin fırlatıldığını ve bir füzenin havada infilak ettiğini söyledi.

         Füzelerin Halep'in Cebel Bidür köyü ve Safira bölgesine isabet ettiğini, onlarca evin yıkıldığını ve bölgede büyük maddi hasara yol açtığını ifade eden Kadi, enkazlardan çok sayıda ölü ve yaralının çıkartıldığını belirtti.

         Kadi, Şam'ın Haresta, Zemelka, Dareya, Tedamun, Yermuk, Hacer-ul Esved ve Doğu Guta bölgesinde Özgür Suriye Ordusu ile Suriye Ordusu arasında çatışmalar çıktığını ve savaş uçaklarının muhalifleri bombaladığını aktardı. Muhaliflerin Hareste bölgesindeki askeri araç idare merkezinin çevresini kuşattığını ve iki ordu arasında çatışma çıktığını ifade eden Kadi, Filistinli mültecilerin kaldığı Yermuk kampına havan toplarıyla saldırı düzenlendiğini, çok sayıda kişinin yaralandığını kaydetti.

         

         -''Furat Barajı yakınlarına varil bombası atıldı''-

        

         Kadi, Rakka'ya bağlı Tabka ilçesindeki Furat Barajı yakınlarına helikopterlerin varil bombası attığını duyurdu.

         Tabka kasabası ile muhaliflerin eline geçen Tabka askeri üssünün çevresinde çatışmalar çıktığını belirten Kadi, şöyle konuştu:

         ''Hama'nın Kefer Nebuda beldesinde ÖSO birliklerinin Tel Osman askeri kontrol noktasının güvenliğini sağlamasından sonra savaş uçakları bölgeyi bombaladı. Halep, Dera, Humus ve Deyru'z Zor kentlerinde de iki ordu arasında yoğun çatışmalar çıktı.''

         Öte yandan Şam'daki yerel aktivistler, Şam ve çevresinde 50'si üst düzey subay olmak üzere 650 askerin, birliklerinden ayrılarak ÖSO'ya katıldığını, bunların arasında Nusayri, Dürzi ve Şiilerin de olduğunu ileri sürdü.

         Ayrılan askerlerin İslam Tugayı himayesi altında ülkenin kuzey bölgelerindeki kentlere gönderildiğine işaret eden aktivistler, askerlerin uzun zamandır ordudan ayrılmak istediğini, ancak şartların uygun olmaması nedeniyle bunun hep geciktiğini söyledi.

         (AA)


Bu haber 707 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,807 µs