En Sıcak Konular

''Her türlü milliyetçiliğe karşıyız''

17 Şubat 2013 13:17 tsi
''Her türlü milliyetçiliğe karşıyız'' Başbakan Erdoğan, bir çözüm sürecinin içinde olunduğuna dikkati çekerek, ''Biz her türlü milliyetçiliği ayaklarının altına almış bir iktidarız'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir çözüm sürecinin içinde olduklarını belirterek, ''Bu süreçte kimse bizim karşımıza Kürtlükle çıkmasın, kimse bizim karşımıza Türklükle de çıkmasın. Biz her türlü milliyetçiliği ayaklarının altına almış bir iktidarız'' dedi.
 
Erdoğan, ''Etnik milliyetçiliği her kim yaparsa yapsın, o sapkınlık içindedir, o cehalet, fesat içindedir, fitne peşindedir. Bizim kadim medeniyetimizde asla bir ayrım olmamıştır. Bizim kültürümüzde geleneklerimizde özellikle bu hassasiyet hep korunmuştur. Bin yıllar boyunca bu topraklarda nasıl bir ve beraber olduysak Allah'ın izniyle yine bir olacak, diri olacak bu topraklar üzerinde iri ve güçlü olacağız'' diye konuştu.
 
Hepsi benim kardeşim
 
Erdoğan, ''Vatan toprağının her karışında aynı hakların, aynı özgürlüklerin hakim olması için çalışıyoruz. Artık inkar politikaları yok, artık ret politikaları yok, asimilasyon politikaları yok. Bunların hepsi ayaklarımızın altında. Kürt'ü de Arab'ı da Türk'ü de Laz'ı da Çerkez'i de Gürcüsü de hepsi benim kardeşim'' dedi.
 
Eğitim kurumlarını hedef alıyorlar
 
Başbakan Erdoğan, ''Dikkat edin terör örgütü özellikle son zamanlarda eğitim kurumlarını hedef alıyor. Çünkü bu bölgenin insanının okumasını, yetişmesini istemiyorlar. Bu bölge insanının yoksulluktan, işsizlikten kurtulmasını istemiyorlar. Kanlarını akıttıkları, ölmeye ve öldürmeye programladıkları gençlerin tükenmesini istemiyorlar. İşte buna artık hep birlikte 'dur' diyeceğiz'' diye konuştu.
 
''3023'e kadar seninle beraberiz''
 
Tören alanına asılan ''2023'e kadar değil, 3023'e kadar seninle beraberiz'' pankartına işaret eden Başbakan Erdoğan, ''Kardeşlerim bu gönüllerin konuşmasıdır, bu gönül dünyasının bütünlüğüdür. Ben Midyat'ta bunu görüyorum, ehlen ve sehlen'' dedi.

aa


Bu haber 789 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,632 µs