En Sıcak Konular

Danıştay saldırısında şok bilgi

15 Şubat 2013 14:06 tsi
Danıştay saldırısına ilişkin,mahkemeye gönderilen bilirkişi raporunda çarpıcı detay.

Raporda, saldırı öncesi ve sonrasında Danıştay binasındaki kamera kayıtları üzerinde anormal bir sürecin yaşandığı ifade edildi.

Kayıtlara müdahaleler yapıldığı, Danıştay binasındaki güvenlik kameralarının çektiği 8 görüntünün geri getirilemeyecek şekilde silindiği belirtildi.

Ayrıca kameraların saat 11.00 sıralarında kaydettiği görüntülerin gece çekilmiş gibi gösterildiği anlatıldı. Tümbunlar raporda 'anormal' olarak tanımlandı.

17 Mayıs 2006'da Danıştay 2. Dairesi'ne Alparslan Arslan'ın gerçekleştirdiği silahlı saldırıya ait kamera kayıtlarının silinmesine ilişkin OYAK Güvenlik eski Genel Müdürü Orhan Çoban'ın da aralarında bulunduğu 10 sanıklı davanın görüldüğü İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen bilirkişi raporunda önemli tespitler yer alıyor.

GERİ GETİRİLEMEYECEK ŞEKİLDE

Sanıklar mahkemede yaptıkları savunmalarda, "Danıştay binası kameralarının çektikleri görüntüleri kaydeden cihazlardan birinin genel sekreter yardımcısı odasındaki dolapta kilitli olduğunu ve sistem arıza yapsa dahi genel sekreterin odasındaki bilgisayardan kamera görüntülerinin izlenip, kayıt yapılabildiği" söylemesi üzerine mahkeme, Danıştay'dan genel sekreter yardımcısının bilgisayarını istedi.

Danıştay'ın gönderdiği söz konusu bilgisayar,mahkemenin talebi üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü bilişim uzmanlarınca incelendi.

Mahkemeye iletilen 70 sayfalık raporda Danıştay'daki tüm kameraların bağlı olduğu hard disk üzerinde yapılan incelemede, bilirkişi kameralar üzerinde normal olmayan birtakım hareketlerin olduğu ve saldırıdan bir gün önceye ait 8 görüntünün geri getirilemeyecek şekilde silindiği vurgulandı.

bugün



Bu haber 638 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,025 µs