En Sıcak Konular

Başbakan Erdoğan soruları cevapladı

15 Şubat 2013 14:01 tsi
Başbakan Erdoğan soruları cevapladı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İmralı'ya gidecek heyette yer alacak isimlerin henüz belli olmadığını belirterek, ''Bana henüz bakanım bu isimleri getirmedi. Ben de bu isimleri gazetelerde okuyorum''dedi.

Başbakan Erdoğan, cuma namazını Beştepe Hisarcıklıoğlu Camisi'nde kıldı. Namaz çıkışında cami önündeki simitçiden simit alarak cemaate dağıtan Erdoğan, gazetecilere de simit ikram etti. Tezgahtaki simitlerin tamamını satın alıp simitlerin parasını cebinden ödeyen Başbakan Erdoğan, Hisarcıklıoğlu Camisi için de yardımda bulundu. Başbakan Erdoğan'ın simitçi Ziya Kavcı'ya 100 TL verdiği öğrenildi.

Belediye sözleşmelilerin kadroya alınmasıyla ilgili bir vatandaşın sözleri üzerine, ''Çalışıyoruz'' diyen Erdoğan, daha sonra gazetecilerin sorularını cevapladı.

Erdoğan, bir gazetecinin, ''Zaman zaman lahmacun, kebap kaçamağı yapıyorsunuz. Doktorlarınızın uyarısı olmuyor mu?'' sorusu üzerine, ''Herhangi bir yasak söz konusu değil. Doktorlarım, 'ne yiyorsanız yiyin, hiçbir mani yok' dediler. Görüyorsunuz kilom hiç değişiyor mu?'' cevabını verdi.

Erdoğan, bir gazetecinin, genişletilmiş il başkanları toplantısındaki konuşmasında, Diyarbakırlı çocukların Çanakkale Şehitliği'ne yaptıkları ziyarete ilişkin duygularını kaleme aldıkları mektupları okuduğunda neler hissettiğini sorması üzerine, duygulandığını ifade etti.

Başbakan Erdoğan, bu mektupların kitap haline getirilmesinin önemli olduğunu kaydetti. ''Diyarbakır'dan Çanakkale'ye Mektuplar'' adıyla basılan kitabın dağıtımının da yapılacağını söyleyen Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

''Bunlar kazınmalı, tarihe mal olmalı. Şimdi onlardan bir miktar bastırdık. Daha da bastıracağız. Biz zaten Hükümet olarak, öğrencilerimizi sürekli bu tür yerlere götürüyoruz çünkü tarihini bilmeyen geleceğini hazırlayamaz. Onun için ecdadımızın ne yaparak bize neleri bırakmış, bunları görmeleri bilmeleri lazım. Dün çok saygı duyduğum bir insan, Çanakkale'ye hiç gitmediğini söyledi. Onun için müsaade ederseniz ben yarın 'Genişletilmiş il başkanları toplantısına gelmeyeyim. Çocuklarımla beraber Çanakkale'ye gideyim' dedi. Ben de 'isabetli olur' dedim. Biliyorsunuz, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma törenlerine hep katıldım. Bu yıl da inşallah 17 Mart'ta Biga'da toplu açılış yapacağız. Oradan Çan'a geçeceğim ve Şehitleri Anma Törenleri'ne katılacağım.''

-Çözüm süreci-

Erdoğan, bir gazetecinin sorusu üzerine, yürütülen sürece ''İmralı süreci'' yerine ''çözüm süreci'' denilmesini daha isabetli olacağını kaydeden Erdoğan, ''Terörün bitirilmesine yönelik süreçte kadınlar devrede mi olacak'' sorusuna, ''Olması gerekir. Sizlerden de bunu bekliyorum'' karşılığını verdi.

Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin, ''Bugün konuşmanızda Çanakkale Şehitliği'ne ziyaretlerini yazan Diyarbakırlı çocuklar için 'terörün istismar ettiği çocuklar bunlar' dediniz ama açmadınız. Biz o çocukların, 'taş atan çocuklar' olduğunu öğrendik'' sözleri üzerine şöyle konuştu:

''Bunların içinde onlar da var ama gördükçe yapılanın ne kadar yanlış olduğunu çocukların bunu baskılar altında yaptıkları ortaya çıkıyor. Tabii bu önemli ve çocukların bu baskılardan kurtarılmak suretiyle ellerinde bu yavrularımız inşallah bilgisayarlarıyla dolaşsınlar. Kitaplarıyla kalemleriyle dolaşsınlar. Çünkü geleceğin güçlü nesillerini ancak böyle oluşturabiliriz. Geleceğin güçlü nesilleri ellerinde molotofkokteyleriyle oluşturulmaz.''

Erdoğan, İmralı'ya gidecek heyette kimlerin yer alacağına ilişkin bir soru üzerine ise ''Bana henüz bakanım bu isimleri getirmedi. Ben de bu isimleri gazetelerde okuyorum'' dedi.

aa

Bu haber 643 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,122 µs