En Sıcak Konular

Bakan Yılmaz: Üniversitelere büyük destek veriliyor

15 Şubat 2013 12:42 tsi
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, hükümetin üniversitelere gerçekten büyük destek verdiğini belirterek, ''Sadece 2013 yılında yatırımlar için üniversitelere ayırdığımız para, 3,5 milyar lira civarında'' dedi.

Yılmaz, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) merkezi laboratuvar binasının açılış töreni öncesinde rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner'i ziyaret etti.

Çanakkale'nin müstesna bir bölge olduğunu ifade eden Bakan Yılmaz, burasının yüz binlerce şehidi bağırında barındıran bir bölge olduğunu söyledi.

''Bugüne kadar en değerli varlığını, hayatını ülkemiz için vatanımız için vermiş bütün şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bütün gazilerimizi de şükranla yad ediyorum'' diyen Yılmaz, ilk defa gördüğü ÇOMÜ'nün, son derece güzel bir kampüse sahip olduğunu bildirdi.

Üniversitenin, konumuyla, manzarasıyla yeşilliğiyle son derece güzel bir ortamının bulunduğunu kaydeden Yılmaz, ''Bu üniversitede okunur gerçekten'' diye konuştu.

Fiziki şartların geliştirilmesi ve ileri gitmesi için ellerinden geldiği desteği verdiklerini anlatan Yılmaz, üniversitelere sadece eğitim ve araştırma kurumu olarak bakmadıklarını, aynı zamanda kalkınma kurumu olarak baktıklarını bildirdi.

Cevdet Yılmaz, üniversiteleri bir ilin kalkınmasında, gelişmesinde lokomotif kurum olarak gördüklerini dile getirdi.

Yılmaz, içinde bulundukları bölgeyi analiz eden üniversitelerin, artılarıyla, eksileriyle fırsatlarıyla değerlendirmeler yapan, geniş nitelikli kadroya sahip olduğunu belirtti.

Bakan Yılmaz, ''Üniversiteler, içinde bulundukları bölgeyi dönüştürebilecek kurumlardır. Bu bölgenin sosyal problemlerine, ekonomik problemlerine çözümler üretebilecek kurumlar. Bu anlamda çok önemsiyoruz'' şeklinde konuştu.

''Hükümetimiz üniversitelere gerçekten büyük destek veriyor. Son 10 yılda çok farklı bir yere geldi üniversiteler. Artık Türkiye'nin dört bir yanında kurulmuş durumda'' diyen Yılmaz, şöyle devam etti:

''Sadece 2013 yılında yatırımlar için üniversitelere ayırdığımız para, 3,5 milyar lira civarında. Çok ciddi bir kaynağı üniversite altyapımızı geliştirmek için harcıyoruz. Sadece bu üniversitemize 2013'te tahsis ettiğimiz ödenek, -değişik sektörlerde eğitim, sağlık, araştırma- 50 milyon lira. Bir yılda, cari harcamaları saymıyorum, sadece yatırım için ÇOMÜ'ye tahsis ettiğimiz ödenek, 50 milyon lira civarında. Bu yatırımlarımız içinde derslikler, sosyal tesisler, başka alt yapı yatırımları, çeşitli boyutları var ama bir tanesi çok önemli, araştırma alt yapısı. Bugün de o amaçla buradayız, açılışını gerçekleştireceğiz. 10 milyon lira değerinde çok güzel bir merkezi araştırma laboratuvarını bu üniversitemizde kurmuş bulunuyoruz.''

Geçmişte çok dağınık bir yapının bulunduğunu belirten Yılmaz, ''Araştırma aletleri verilirdi üniversitelere, değişik odalarda, değişik hocalarımızın kontrolünde dağınık bir yapı söz konusuydu. Son yıllarda biz bu merkezi laboratuvar kavramını oturtmaya çalıştık Bakanlık olarak ve üniversitelerimizde bu şekilde bir gelişim sağlamaya çalışıyoruz. Bu, verdiğimiz ödeneklerin derli toplu şekilde değerlendirilmesini sağladığı gibi özel sektörle birlikte, bu altyapının kullanımına da çok ciddi bir fayda getiriyor. İnşallah bu bölgemizde de özel sektörle birlikte, üniversite özel sektör işbirliğinde bu alt yapılarımız bölgemizin, ülkemizin gelişimine katkıda bulanacak.''

Rektör Laçiner, ziyaret anısına Bakan Yılmaz'a, şehitler abidesi maketi ile at başlı figürlü testi hediye etti.

aa



 

Bu haber 562 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,623 µs