En Sıcak Konular

Atme kampında insanlık dramı

15 Şubat 2013 11:59 tsi
Suriyeli ailelerin sığınmak zorunda kaldığı Türkiye sınırı yakınındaki Atme kampının çadırları, yeni gelen ve gelecek olanlar için yetersiz kalıyor.

Suriye'de yaşanan olaylar nedeniyle evlerini terk ederek güvenli bölge olduğu için İdlib kentine bağlı Atme kasabası yakınında Türkiye sınırında kurulan kamp, 17 bine yakın kişiye ev sahipliği yapıyor.
 
Hatay'ın Reyhanlı ilçesine bağlı Bükülmez köyünden de rahatlıkla görülebilen ve her yaştan Suriyelinin yaşadığı kamptaki bin 200'ün üzerindeki çadır artık ihtiyaca cevap vermiyor.

Gıdadan ısınmaya, temizlikten sağlığa kadar her türlü insani yardıma ihtiyaç duyan ailelerin sıkıntısını, ağır kış şartları daha da fazlalaştırıyor.
 
Kamp sorumlusu Muhammed Abu Abullah, Türkiye sınırı yakınındaki Atme kampında insanlık dramı yaşandığını söyleyerek, kamp sakinlerinin birçok sıkıntısı olduğunu belirten Abdullah, şöyle konuştu:
''Buraya son zamanlarda gelen birçok aile sığınmak için çadır bulamıyor. Çadırlar yetersiz. İdlib ve Hama taraflarında çatışmalar yaşandığı için oradan kaçanlar buraya geliyor. Türkiye'den isteğimiz bize çadır gönderilmesi. Yaklaşık 400 aile çadır olmadığı için dışarıda kalıyor. Bu da yaklaşık bin 500 kişi yapıyor. Bu soğuklara rağmen bu insanlar zaman zaman dışarlarda kalmak zorunda kalıyor. İnşallah bu insanlara çadır sağlanır. Türkiye'den ya çadır, ya da bu insanların Türkiye'ye alınmalarını istiyoruz."

aa


Bu haber 514 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,156 µs