En Sıcak Konular

Kandoğan DP liderliğine soyundu

24 Temmuz 2007 17:41 tsi
Kandoğan DP liderliğine soyundu 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, oylamaya katıldığı gerekçesiyle partisinden ihraç edilen Denizli eski Milletvekili Ümmet Kandoğan, Mehmet Ağar'a rakip oldu. Kandoğan, "Ağar kurtulamayacak" dedi.

Feridun ve Arzu Erdoğral'ın sunumu ile Hilal TV ekranlarına gelen Basında Bugün programına katılan Denizli eski Milletvekili Ümmet Kandoğan önemli açıklamalar yaptı.

- Daha önceden yaptığımız konuşmalarda siz Mehmet Ağar’ın ve Demokrat Parti’nin barajın altında kalacağını tahmin ettiğinizi söylemiştiniz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden dolayı gelinen son noktayı, Ağar ve yardımcılarından iki ismin istifalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

- Seçim neticelerinin böyle olacağını söylediğimde beni haksız yere eleştirenlerin sandıklar açıldıktan sonra ne kadar mahcup olduklarını bütün milletimiz gördü. 27 Nisan tarihi Türk demokrasisinde bir kırılma noktasını oluşturmuştur. Ben o gün demokrat olmanın gereği, halkın temsilcisi pozisyonunda olmam gereği TBMM’de cumhurbaşkanlığı seçimlerine girdiğimde aynı şeyleri söylemiştim. Ama maalesef Sayın Ağar’ın başkanlığındaki DP beni, TBMM’ deki cumhurbaşkanlığı seçimlerine girmem nedeniyle partiden ihraç etmişlerdi ve ben o gün; “22 Temmuz akşamı Mehmet Ağar o koltukta oturamaz” demiştim.

Bu bir kehanet değildi. Ben hep kalkın içerisinde siyaset yapan, halkla kucaklaşan bir siyasetçiyim. Milletin hangi değerleri göz önüne alarak sandık başına gittiğini çok iyi biliyorum. Millet baskılara, dayatmalara anti-demokratik uygulamalara karşı bir tepki olarak AK PARTİ’yi yüzde 47’ler seviyesine ulaştırmıştır. 27 Nisan’dan önce Türkiye’ de çeşitli kamuoyu araştırmaları yapılıyordu.

O kamuoyu araştırmalarında AK PARTİ’ nin oyları yüzde 30’ların altındaydı. Ne oldu da AK PARTİNİN oyları yüzde 30’ların altından yüzde 47’lere kadar yükseldi. Bunun tahlilini çok iyi yapmak lazım. Milletimiz cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oynanan oyunları son derece iyi görmüştür. Dayatmaları çok iyi gördü. Devletin partisi ile milletin partisini birbirinden çok iyi ayırdı.

Bütün siyasetçilerin 22 Temmuz seçimlerinde alması gereken derslerin olduğunu ifade etmek istiyorum. Yılların DEMORAT PARTİ’ si yılların DOĞRU YOL PARTİ’si eğer seçimlerden yüzde 5 oranı ile çıktıysa bunun altında yatan en önemli sebep Sayın Ağar’ın DP’yi CHP’nin peşine takılıp giden bir parti seviyesine düşürmesinden kaynaklanmıştır.

Milletin partisini devletin partisi yapmaya çalışmıştır. Vatandaşlarımız Mehmet Ağar’a sandıkta en iyi cevabı vermiştir. Ama partiye yazık olmuştur. 1946 yılının 2007’nin temsili olduğunu söyleyen Ağar TBMM cumhurbaşkanlığı seçimlerine girmeyerek adeta CHP’ nin ekmeğine yağ sürmüştür. Ben o zaman söylemiştim Sayın Ağar’a: “Eğer meclise girmezsek ve bunun sonunda bir erken seçim olursa seçim meydanlarında sadece cumhurbaşkanlığı seçimleri konuşulur. Onun dışında başka hiçbir şey konuşamazsınız” dediğimde bana itiraz etmişti. Ama dünden beri bütün Demokrat Parti adayları ile görüşüyorum.

Gittikleri her yerde vatandaşın tepkisi cumhurbaşkanlığı seçimlerinde niçin parlamentoya girmedikleri sorusu olmuştur. Bunun neticesinde de maalesef  Demokrat Parti gibi yılların partisi tarihinin en ağır yenilgisini Sayın Ağar ile birlikte almıştır.

AĞAR KURTULACAK MI SANIYOR?

Şimdi Sayın Ağar istifa etti. Sanki istifa ederek kurtulacağını mı sanıyor? Bunun hesabını nasıl verecek Sayın Ağar? ‘Ben gidiyorum.’ ‘Ayrılıyorum’ demekle kurtulabileceğini mi zannediyor Sayın Ağar?

Çıkıp milletin önünde bunun hesabını veriniz. Bakınız ben bundan 3 ay önce söylediğimde bana itiraz ediyorlardı. 22 Temmuzda sayın ‘yok’ diyordum Sayın Ağar. Ama kendi özel eşyalarını almak için bile Doğru Yol Parti’si genel merkezine gelememiştir.

- Sayın Kandoğan herhalde Sayın Ağar bu tablonun böyle olacağını tahmin etmiyordu. Sizin de uyarılarınıza rağmen… Ama halk dediğiniz gibi sandıkta Ağar’a cevabını verdi. Bundan sonraki seçimlerde sizin demokrat parti genel başkanlığına adaylığınızı koymanız söz konusu olabilir mi? Bu konudaki destekler nasıl?

- Lider ön görüsü kuvvetli olan insandır. Lider kriz dönemlerini iyi yöneten insandır. Lider halkı ile bütünleşebilen bir insandır. Ama Sayın Ağar son dönemdeki politikaları ile Demokrat Parti tabana adeta ihanet etmiştir. Dağda silahla gezeceklerine düz ovada siyaset meselesi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde anti- demokratik tavrı ve ANAP’ la birleşmeye çalışmasındaki gösterdiği becerisizlik Sayın Ağar’ın bu partinin genel başkanı olma özelliğini yitirdiğini göstermektedir.

YÜZDE 47 TAMAMI AKP'NİN OYU DEĞİL

Dünden beri ben Türkiye’nin değişik yerlerindeki partileriyle görüşüyorum. Bu tabanın bu partiye gönül veren insanları ağlıyorlar. Partinin bu duruma düşmesinden dolayı büyük bir üzüntü içindeler. Türkiye’ nin demokrat parti gibi bir partiye ihtiyacı var.

Merkez sağda her zaman için böyle bir partinin olması Türkiye’nin menfaatinedir. Bu gün bu tepki ile yüzde 47'ye ulaşan oyların tamamı AKP’nin gerçek oyları değildir.

Bu bakımdan ben gerçek bir demokrat olarak, demokrat misyona gönülden inanan birisi olarak devletin partisi olma özelliğine sahip bir partiyi yeniden milletin partisi yapmak düşüncesiyle demokrat parti genel başkanlılığına aday oldum. Ben Türkiye’nin dört bir yanında kaymakamlık vali yardımcılığı yaptım. Türkiye’ nin meselelerini, problemlerini, çözüm yollarını çok yakından tanıyorum. 4,5 yıllık parlamento dönemin de de 1 dönemde parlamento kürsüsüne en iyi sahip çıkan milletvekili unvanına sahibim.

Meclis haber dairesi iki dönemdir Ümmet KANDOĞAN’ı seçmiştir. Ümmet Kandoğan sevgisi Doğru Yol Partisi'nde ve Demokrat Parti tabanında Mehmet Ağar sevgisinden daha fazladır. Ümmet Kandoğan’ ın bu partilere katkısı Mehmet Ağar’dan çok daha fazladır. Bunu hep TV’ler de canlı yayınlarda anlata anlata bu güne geldim. Gerçek bir demokrat olan birisi olarak dayatmanın her türlüsüne tamamen karşı olduğunu meclisteki çalışmalarıyla gösteren birisi olarak yüzde 5’ler seviyesine düşen Demokrat Parti’yi yeniden ayağa kaldırmak geçmişteki o parlak günlerine döndürmek için aday olduğunu açıkladım. Dünden beri çok önemli kişilerin çok iyi desteklerini alıyorum. İnşallah hayırlı olur…

 

Haber7
 



Bu haber 431 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,931 µs