En Sıcak Konular

Suriye: Muhalefetle görüşülmeyecek

14 Şubat 2013 09:58 tsi
Suriye, SMDK Başkanı Muaz el-Hatib ile Dışişleri Bakanı Velid Muallim'in Moskova'da görüşeceği yönündeki haberler yalanlandı...

Suriye Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, basında yer alan SMDK Başkanı Muaz el-Hatib ile Dışişleri Bakanı Velid Muallim'in Moskova'da görüşeceği yönündeki haberler yalanlandı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“Basında, Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Mikhail Bogdanov'a dayandırılan açıklamalar var. Dışişleri Bakanımızla muhalefetin Moskova'da bir araya geleceği haberleri gerçeği yansıtmamaktadır. Dışişleri Bakanımız Rus mevkidaşının Moskova davetini hoşnutlukla karşılamaktadır. Ancak daha önce de defalarca belirtildiği gibi, Şam'ın kapıları, içerideki ve dışarıdaki muhalefetle Suriye toprakları içinde diyaloğa açıktır.”

SMDK Başkanı Muaz el-Hatib de sosyal paylaşım sitesi Twitter'deki hesabında yaptığı açıklamada, ilgili haberi yalanladı.

Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Mikhail Bogdanov, yaptığı açıklamada, muhalefet ve yönetimin Moskova'da görüşebileceğini belirtmişti. SMDK Başkanı Muaz el-Hatib, Suriye yönetiminin, hakim olduğu topraklardaki görüşme talebini reddederek, muhalefetin elindeki “özgürleştirilmiş” topraklarda müzakere yapılmasını önermişti.

Öte yandan Lübnan'da faaliyet gösteren İran Lübnan İmar Heyeti Başkanı Husam Hoş Nuveys'in Şam-Beyrut yolunda uğradığı silahlı saldırıda öldürüldüğü bildirildi.

İran'ın Beyrut Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, Şam'dan Beyrut'a gitmek üzere yola çıkan Nuveys'in, uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiği belirtildi. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Bu haber 521 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,659 µs