En Sıcak Konular

Mevcut kabinede revizyon!

24 Temmuz 2007 17:24 tsi
Mevcut kabinede revizyon! AK Parti'nin seçim zaferinin ardından gözler yeni kurulacak hükümette. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mevcut kabinede kapsamlı bir revizyona giderek, 60'ıncı hükümeti oluşturması bekleniyor. İşte yeni isimler...

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı olması durumunda Devlet Bakanı Ali Babacan'ın Dışişleri Bakanlığı'na kesin gözüyle bakılıyor.
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen, Ankara Milletvekili Zafer Çağlayan, Gaziantep Milletvekili Mehmet Şimşek ve İstanbul Milletvekili Ertuğrul Günay'ın da yeni kabinede yer alması bekleniyor.
 
Erdoğan, "Yeni hükümette de istikrar ve güven ortamını devam ettirme kararlılığı içinde hazırlıklarımızı yaptık" dedi.
 
Ancak, merak edilen Erdoğan'ın 60'ıncı hükümette hangi isimlere yer vereceği konusu. AK Parti kulislerinde, 4.5 yıllık iktidarında tüm eleştirilere rağmen kabinede önemli değişiklik yapmayan Erdoğan'ın şimdi kapsamlı bir revizyona gideceği belirtiliyor.
 
Parti vitrininde yer alan Zafer Çağlayan'ın adı Sanayi Bakanlığı için geçiyor. Ertuğrul Günay'ın da yeni kabinede görev almasına kesin gözüyle bakılıyor.
 
Milli Eğitim Bakanlığı devir teslim yapılması beklenen koltuklardan biri. Bunun işaretini Başbakan seçimlerden önce vermiş ve Hüseyin Çelik yerine Mehmet Sağlam'ı yeni Milli Eğitim Bakanı olarak tanıtmıştı.
 
Kabinede kadın sayısının artması bekleniyor

 
Daha önce Merkez Bankası Başkanlığı için ismi Köşk'e önerilen ekonomist Mehmet Şimşek artık milletvekili. Şimşek de muhtemelen yeni kabinedeki yeni isimler arasında olacak.
 
Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı olması durumunda Dışişleri Bakanlığı'na getirilmesi beklenen isim için AK Parti kulislerinde sadece Ali Babacan'ın adı telaffuz ediliyor.
 
Yeni kabinede kadın sayısının artması da bekleniyor. En güçlü bakan adaylarından birisi de Edibe Sözen.
 
Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Devlet Bakanı Beşir Atalay'ın da yeni kabinede de yer almalarına kesin gözüyle bakılıyor.
 
AKP tek başına iktidar

 
22 Temmuz seçimlerinden iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), güçlenerek çıktı. Seçim sandıklarının tümü sayıldı. Resmi olmayan sonuçlara göre, ülke genelinde oyların yüzde 46.6'sını alan AK Parti, Meclis'te 340 milletvekili ile temsil edilecek.
 
Seçimden yüzde 20.8'lik oy oranıyla ikinci sırada çıkan CHP 112, yüzde 14.3'lük oyla üçüncü sırada yer alan MHP ise 71 milletvekilini Meclis'e gönderecek. 23'ünü DTP'nin desteklediği 27 bağımsız milletvekili de Meclis'e girmeyi başardı. Yeni Meclis'in 4 partiden oluşması bekleniyor.

CNNTurk



Bu haber 376 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,778 µs