En Sıcak Konular

Bankalar faiz indirim yarışına girdi

24 Temmuz 2007 17:16 tsi
Bankalar faiz indirim yarışına girdi Tek parti hükümeti ile birlikte piyasalarda oluşan bahar havası faizleri de etkiliyor. Bankalar arka arkaya kredi faizlerini indirirken, bu sürecin önümüzdeki dönemde de devam etmesi bekleniyor.

Faizde ilk indirim bugün Halk Bankası'ndan geldi. BankA, Özel Tüketici Kredisi faiz oranını, 1-48 ay vadede yüzde 1,79'dan 1,59'a, Gülen Emekli Kredisi  faiz oranı, 1-36 ay vadede yüzde 1,79'dan 1,59'a, Taşıt Kredisi faiz  oranı, 1-36 ay vadede 1,75 ve 1,80'den 1,64 ve 1,69'a, Bireysel İşyeri Kredisi faiz oranı, 1-120 ay vadede yüzde 1,90'dan 1,79'a ve Konut Kredisi faiz oranı, 1-120 ay vadede yüzde 1,43'ten, 1,36'ye çekti.

Halk Bankası'nın bu indiriminin ardından Yapı Kredi ve Denizbank da yarışa katıldı.

Yapı Kredi, taşıt kredisi faiz oranlarında indirime giderken, sıfır kilometre taşıt kredisi faiz oranı 1-60 ay vadede yüzde 1,60'dan yüzde 1,57'ye düşürüldü. Taşıt kaskosu Yapı Kredi'den yapıldığında ise yüzde 1,59 olan faiz oranı  da yüzde 1,56'ya çekildi.

Denizbank ise binek ve ticari taşıt kredi faiz oranlarını 1 aydan 48 aya  kadar olan tüm vadelerde yüzde 1,69'dan yüzde 1,64'e indirirken,  tüketici kredisi faiz oranlarını 3 aydan 36 aya kadar olan vadelerde  yüzde 1,99'dan yüzde 1,85'e düşürdü.

SIRADA GARANTİ BANKASI VAR

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, rekabet ve hacim baskısından dolayı tüketici kredisi faiz oranlarını indirmek için Merkez Bankası'nı beklemeyeceklerini söyledi. Özen, tüketici kredisi faizlerini aşağıya çekeceklerini kaydederek,  “Uzun vadeli ipoteğe dayalı finansmanlarda yüzde 1,35, oto kredilerinde  yüzde 1,40-1,45, ihtiyaç kredilerinde de yüzde 1,65-1,70 arası bir  yerlere gelir” dedi.

Öte yandan piyasadaki hareketi hurriyet.com.tr'ye değerlendiren Anadolubank Bireysel Pazarlama ve Mevduat Müdürü Sarp Akkartal, faizlerde biraz daha indirim görülebileceği belirtti. Ancak cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar hızlı bir hareket yaşanmayacağını ifade eden Akkartal, seçimlerden sonra ise konut kredi faizlerinin yüzde 1.20-1.25 aralığında dengelenebileceğini kaydetti.

YÜZDE 1 OLUR MU?

SPK Başkanı Turan Erol ise, seçimden sonra konut kredi faizlerinde daha hızlı bir hareket olacağı görüşünde. Erol, "Türkiye'de de 1 yıl içerisinde, ikincil piyasanın kullanılmasıyla faizlerin yüzde 1'in altına düşeceğini tahmin ediyoruz'' diye konuştu. 
 

Hurriyet



Bu haber 424 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,230 µs