En Sıcak Konular

Fethi Çalık hakkında 'yakalama kararı' çıkartıldı

13 Şubat 2013 17:36 tsi
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, TMSF'nin zarara uğratılması iddiasına ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında, Fethi Çalık hakkında 'yakalama kararı' çıkarttı...

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) zarara uğratılması iddiasına ilişkin yürütt üğü soruşturma kapsamında, kurumda müşavir olarak görev yapan eski TMSF Başkan Yardımcısı Fethi Çalık hakkında "yakalama kararı" çıkarttı.

TMSF'nin zarara uğratılması iddiasıyla ilgili yürütülen soru şturma kapsamında Başsavcılık, Fethi Çalık'ı ifadeye çağırdı. Çalık'ın savcılığa gelmemesi üzerine, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı İsa Dalgıç , "zorla getirilme" kararı çıkarttı.

Savcı Dalgıç, bu karara rağmen savcılığa gelmeyen Çalık hakkında "yakalama kararı" çıkartılması talebiyle nöbetçi mahkemeye başvurdu. Mahkeme, Çalık hakkında, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmasına yönelik "yakalama kararı" aldı.

AA muhabirinin görüştüğü Fethi Çalık, hakkındaki yakalama kararıyla ilgili olarak, "Yarın savcıya giderek ifade vereceğim" dedi.
Hakkında bir yakalama kararı da olmadığını iddia eden Çalık, hakkında birkaç dava olduğunu kaydederek, "Hakkımda zorla getirilme kararı yok. Bana bir tebligat yapılmadı. Ayrıca devlet memuru olduğum için Danıştay'a itiraz hakkım da bulunuyor" diye konuştu.

Bu arada, hakkında yakalama kararı çıkarılan Çalık'ın, aynı adliye sarayındaki İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen "zimmet" suçlamasına ilişkin davanın bugünkü duruşmasına katıldığı öğrenildi. 

Bu haber 767 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,365 µs