En Sıcak Konular

CHP gözünü bu partinin oyuna dikti!

13 Şubat 2013 14:39 tsi
CHP'nin Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülseren Onanç, partinin oy hedefini açıkladı. Onanç, CHP'nin hedefinin "yüzde 35 tabanına oturmak olduğunu" söyledi.

CHP Genel Merkezi'nde basın mensupları ile bir sohbette biraraya gelen Onanç'ın ilginç bir çıkışı da, Türkiye'deki gençlerin siyasi eğilimleri konusunda oldu. CHP'li Onanç, gençlerin "MHP tabanına yöneldiklerini" açıkladı.

HEDEF: EV HANIMLARI, GENÇLER, KÜRTLER...

Onanç, siyasete, parti liderine yaklaşımlarını görmek için çeşitli focus grupları oluşturduklarını belirterek, bu çalışmalar konusunda bilgi verdi.

İlk fokus (odak) grubunun kadınlara, özellikle de ev hanımlarına yönelik olduğunu anlatan Onanç, bu gruptan aldıkları ilk verileri ise şöyle açıkladı:

"Bir grup aşırı sahipleniyor, diğeri ise ötekileştiriyor. Bunun nedenlerini anlamak istiyoruz. Neden baştan bir bariyer koyuyorlar onu anlamak istiyoruz."

İkinci fokus grubunun gençler olduğunu kaydeden Onanç, "Yaptığımız çalışmalarda, gençlerin benim beklemediğim kadar MHP tabanına gittiğini belirledik. Biz, bu gruplarla ilişki daha iyi nasıl kurulur onu araştırıyoruz" diye konuştu.

ÖNCE "AZINLIK" DEDİ, SONRA "YANLIŞ OLDU" DEYİP GERİ ALDI

Onanç, üzerinde durdukları üçüncü fokus grubunun ise "azınlıklar çerçevesinde Kürtler" olduğunu kaydetti. Ancak bir gazetecinin "Kürtler'i azınlık grupları içinde mi görüyorsunuz?" sorusu üzerine, "yanlış oldu" deyip sözlerini geri alan Onanç, "Ben bu ifadeyi araştırma terimleri açısından kullandım. Seçtiğimiz şeylerden biri bu, etknik kimlik idi.Yanlış söyledim" yanıtını verdi.

Ak Parti'DE LİDER, CHP'DE İDEOLOJİ

CHP'nin yaptığı çalışmalarda, AK Parti seçmeninin "ideolojiye inandığı için değil, liderine kendini yakın bulduğu için" bu partiye oy verdiğini belirlediklerin anlatan Gülseren Onanç, "CHP'de ise seçmenin eğilimi ideolojisine inandığı için daha çok yer kaplıyor. CHP uzun yıllardır ideolojisi ile var olmuş bir parti" ifadesini kullandı.

Yaptıkları araştırmalarda iki konuya odaklandıklarını da belirten Onanç bunları, "önyargı varsa bu nasıl kırılır?" ve "ikinci farkı nasıl yaratırız" sözleriyle anlattı.

"EN BÜYÜK İKİNCİ PARTİ KARARSIZLAR"

Onanç'ın bir başka ilginç saptaması ise, Türk siyasetinde "en büyük ikinci parti" olara "kararsızları" göstermek oldu.

KILIÇDAROĞLU "HEDEF YÜZDE 40" DEMİŞTİ, ONANÇ YENİ HEDEFİ AÇIKLADI: "YÜZDE 35"

CHP Genel Başkan Yardımcısı, tüm bu araştırmaların amacı olarak ise, CHP'nin oy potansiyelini "yüzde 35 tabanına oturtmak" olduğunu söyledi.

Başta Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere, CHP'nin üst düzey yetkilileri 2011 seçimleri için yaptıkları açıklamalarda oy hedefini, yüzde 40 olarak açıklamışlardı.

Hürriyet



Bu haber 541 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,202 µs