En Sıcak Konular

Eski polis dehşet saçtı

13 Şubat 2013 09:55 tsi
ABD'de polis teşkilatından çıkarılması üzerine intikam yemini ederek 3 kişiyi öldüren eski polis Christopher Dorner'ın, bir dağ kulübesinde kıstırıldığı bildirildi.

San Bernardino ilçesi Şerif Departmanı'ndan yapılan açıklamada, California eyaletine bağlı San Bernardino dağlarının güneyindeki bir kulübede kıstırılan Dorner'in yaraladığı 2 güvenlik görevlisinin uçakla yerel bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındığı kaydedildi.

Açıklamada, eşgali Dorner'e benzeyen bir kişi tarafından bir araç çalındığı ihbarı alan görevlilerin bölgede yaptıkları aramada hem aracı hem de Dorner olduğu sanılan kişiyi bulduğu belirtildi. Polisleri görerek ormana kaçan Dorner'ın, buradaki bir dağ kulübesine sığındıktan sonra peşindekilere ateş açarak 2 polisi yaraladığı bildirildi.

Konuya ilişkin bilgi veren bir polis, Dorner'ın girdiği dağ kulübesinde bulunan bir çifti bağlayarak rehin aldığının sanıldığını söyledi.

Eskiden donanmada yedek asker olan Dorner, kendisine siyahi olduğu için ayrımcılık yapılarak görev yaptığı Los Angeles Polis Teşkilatı'ndan (LAPT) uzaklaştırıldığını ileri sürmüştü. LAPT'ye savaş açtığını belirten Dorner, 6 Şubat'tan beri kanun kaçağı konumunda bulunuyor.
 
Polis teşkilatıyla sorunları teşkilattan atılmasıyla başladı
 
Dorner'ın, görev yaptığı polis teşkilatıyla sorunları 5 yıl önce, eğitim memuru hakkında, akli dengesi bozuk bir şüpheliye tekme attığını ilişkin aslı olmayan bir rapor hazırladığı gerekçesiyle teşkilattan atılmasıyla başladı.

Dorner, kendi Facebook sayfasında yazdığı öfke dolu bildirisi ile eski bir polis yüzbaşısının kızı ile nişanlısının öldürülmesi olayı arasında polisin bağlantı kuruması üzerine kanundan kaçmaya başladı.

Meksika'ya gitmek için başarısız bir tekne kaçırma girişiminin ardından Los Angeles'ın güneyindeki Corona bölgesinde geçen hafta yeri saptanan Dorner burada polisle girdiği çatışmada bir polisi başından yaraladı. Bu olaydan 20 dakika sonra da kırmızı ışıkta bekleyen iki polis memuruna ateş açan Dorner, tecrübeli bir polisi öldürdü, eğitimi altındaki diğer polisi de yaraladı.

Las Angeles Polis Şefi Charlie Beck, Dorner'ın siyahi olduğu için polis teşkilatında ayrımcılığa uğradığı iddialarını başlangıçta görmezden gelmiş, ancak daha sonra Dorner'ın polis teşkilatından atılması konusunda yeniden bir soruşturma açacağını söylemişti.

Beck, yeni soruşturma açma kararını, Dorner'ın gönlünü almak için değil, kentteki siyahilerin polise olan güvenini yeniden kazanmak amacıyla aldığını bildirmişti.

aa


Bu haber 534 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,593 µs