En Sıcak Konular

Almanya'dan Erdoğan ve Gül'e tebrik

24 Temmuz 2007 14:43 tsi
Merkel'den Erdoğan'a tebrik mesajı: "Türkiye'deki seçim sonuçlarından dolayı sizi içtenlikle kutlarım. Bu şüphe götürmez sonuç aynı zamanda sizin de kişisel başarınızdır.

Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Dışişleri Bakanı Frank Welter Steinmeier, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ü ayı ayrı arayarak, seçim zaferi nedeniyle kutladı. Almanya'nın Ankara Büyükelçiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Merkel dünkü telefon görüşmesinden ayrı olarak Erdoğan'a şu kutlama mesajını gönderdi: "Türkiye'deki seçim sonuçlarından dolayı sizi içtenlikle kutlarım. Bu şüphe götürmez sonuç aynı zamanda sizin de kişisel başarınızdır. Gerek sıkı ve çok yönlü ilişkilerle birbirine bağlı ülkelerimizin, gerekse Avrupa'nın ve Atlantik İttifakı'nın hayrı için yapıcı işbirliğimizin devamına seviniyorum. Önünüzdeki sorumluluk dolu görevleriniz için size iyi şans ve başarılar dilerim."

Açıklamaya göre, Erdoğan ve Merkel telefon görüşmelerinde de başta Almanya'da yaşayan Türklerin entegrasyonuna ilişkin konularda olmak üzere iki ülke ilişkilerini derinleştirmeyi kararlaştırdılar.

STEİNMEİER'DEN GÜL'E KUTLAMA-

Seçim zaferi nedeniyle Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier da Dışişleri Bakanı Gül'ü kutladı. Steinmeier, Gül'ü dün telefonla arayarak, başarısından dolayı kutladı. Açıklamaya göre, Steinmeier Gül'e şunları söyledi: "Türk halkı demokratik seçimler yoluyla Başbakan Erdoğan hükümetine olan güvenini açıkça ortaya koymuştur. Türk hükümeti böylece, geçmiş yıllarda ülkeye önemli bir ekonomik büyüme sağlayan ve Türkiye'yi Avrupa Birliği'ne yaklaştıran istikrar politikasını ve reformları devam ettirmek için büyük temsil gücü elde etmiştir."

haber7



Bu haber 513 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,792 µs