En Sıcak Konular

İzmir'de iki gün sıcak izni

24 Temmuz 2007 13:46 tsi
İzmir Valiliği, hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerine çıkacağı için kamuda çalışan engelli, hamile ve kronik rahatsızlığı bulunan personeli, 25 ve 26 Temmuz tarihlerinde idari izinli sayacak.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre Ege Bölgesi'nde bugünden başlayarak hava sıcaklığının son yılların ortalamasının üzerine çıkarak gölgede 41-43 derece olacağı, bazı iç kesimlerde bir iki derece daha slabileceği, nem oranının ise yüzde 27 dolayında olacağı öğrenilmiştir. Bu derecedeki sıcaklığın, sağlık ve orman yangınları yönünden bazı sakıncalar doğuracağı göz önüne alındı." dedi.

Sakıncaları en aza indirmek için bazı tedbirler aldıklarına dikkat çeken Vali Kıraç, bunların başında engelli ve hasta personelin geldiğini söyledi. Bu nedenle rahatsızlığı bulunan personelin idari izinli sayılamasını uygun bulduklarını belirten Krıaç, "Kamu çalışanları yönünden; 25 ve 26 Temmuz 2007 Çarşamba ve Perşembe günleri için kamuda çalışanlardan; özürlü ve hamileler ile kalp, tansiyon, astım, kanser gibi kronik sağlık sorunu olanlar; daire müdürlerinin bilgisi dahilinde 'idari izinli' sayılacaklardır." şeklinde konuştu.

Bunun dışında alınacak tedbirler şöyle: Sağlık Müdürlüğü'nce personel, araç, gereç, nöbetçi sağlık kurum ve kuruluşları uyarıldı. 112 acil servisleri ile ilgili planlama ve düzenlemeler yapılarak, gerekli önlemler alındı. Çevre ve Orman Müdürlüğü'nce orman yangınları ile ilgili olarak aldıkları önlemler gözden geçirilerek sürdürülecek. Güvenlik ve trafik hizmetleri açısından, İl Jandarma Komutanlığı ile İl Emniyet Müdürlüğü trafik hizmetlerine ağırlık vererek; zorunlu olmadıkça 10.00-16.00 saatleri arasında trafiğe çıkmamaları konusunda vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi ve uyarılması sağlanacak.

Vatandaşların da bazı konularda kamu görevlilerine yardımcı olmasını isteyen Vali Kıraç, bu isteklerinin başında 10.00-16.00 saatleri arasında zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmaması, denize girilmemesi, ormanlık alanlar, piknik ve mesire yerleriyle otlaklarda ve anızlarda kesinlikle ateş yakılmaması, sigara, kırık cam ve şişelerin bu alanlara atılmaması, enerji nakil hatları ve elektrik trafolarında meydana gelebilecek arızaların önlenmesi için vatandaşların özellikle klimaların mümkün olan en düşük seviyede ve kısa süreli çalıştırılması istenildi.

haber10



Bu haber 696 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,037 µs