En Sıcak Konular

AK Parti oylarının yarısı kadınlardan

24 Temmuz 2007 13:17 tsi
AK Parti oylarının yarısı kadınlardan 
KAGİDER: KAGİDER, Türkiye’de seçmen oylarının yüzde 47’sini alan AKP’ye oy verenlerin yüzde 51’inin kadınlardan oluştuğunu belirterek, AKP’nin kadının özgürleşmesine yönelik politikalar üretmesi gerektiğini savundu.

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği'nden (KAGİDER) yapılan açıklamada, seçim sonuçlarının Türkiye’de demokrasinin önemli bir kazanımı olarak nitelendirilirken, Türk halkının sivil bir yönetim ile ekonomik ve siyasi istikrarın devamını talep ettiğini ve AKP’ye bu konularda görevlendirdiği kaydedildi.

KAGİDER’in AKP’nin ekonomideki istikrarı ve büyümeyi sağlayacak politikalarını sürdürmesini, mikroekonomik çözümler ile KOBİ’lerin büyümesi ve özellikle girişimciliğin desteklenmesi yönünde etkin politikaları uygulamasını beklediklerinin ifade edildiği açıklamada, Türkiye’nin uygarlık projesi olan Avrupa Birliği uyum sürecinin devam ettirilmesini ve bu süreçte sivil toplum katılımının arttırılmasını talep edildi.

AKP OYLARININ YARISI KADINLARDAN

Türkiye’de seçmen oylarının yüzde 47’sini alan AKP’ye bu oyların yüzde 51’i kadın seçmenlerden geldiğine dikkat çekilen açıklamada, “Bu süreçte AKP’nin kadını, “aile içinde” değerlendiren anlayıştan, “birey” olarak algılayan ve yetkinleştiren bir anlayış ile değerlendirmesi, kendisini destekleyen kadın nüfusa olan borcudur. Bu anlamda biz de KAGİDER olarak AKP’nin kadın politikalarını, toplumsal cinsiyet eşitliğine duyarlı devlet politikaları ve bu politikaları hayata geçirecek kurumsal yapıları yaşama geçirmesini bekliyoruz” denildi.

“KADIN KİMLİĞİ PARTİDEN ÖNCE GELMELİ”

KAGİDER açıklamasında, Türkiye siyasi tarihinde bir ilk olarak parlamentoya giren 47 kadın milletvekilini tebrik ederek, geçmiş dönem parlamento temsiline oranla kadın milletvekili sayısında yüzde yüze yakın bir artış olduğu vurgulandı. Açıklamada, bu artışın önde gelen mimarları kadın örgütleri olduğuna işaret edilerek, şöyle denildi:  “Seçilen kadın milletvekillerimizin kadın kimliklerini parti kimliklerinin üstünde tutup, Türk kadının karşısında duran; eğitimde fırsat eşitsizliği, iş yaşamına katılım, şiddet ve töre cinayetleri gibi önemli problemlerin çözümü için parlamento içinde aralarında dayanışma içinde çalışacağına inanıyor, daha iyi bir Türkiye geleceğini birlikte inşa edebileceğimizin altını çiziyoruz. Türkiye’de ekonomik büyüme ve siyasi istikrar, insan haklarına ve kadın haklarına duyarlı politikalar ve bu politikaları hayata geçirecek kurumlar için mecliste yer alan bütün milletvekillerini duyarlı olmaya ve bunları birlikte hayata geçirmeye davet ediyoruz.”

haber7



Bu haber 253 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,991 µs