En Sıcak Konular

Gene Fransa-Almanya bağlantısı

9 Şubat 2013 09:52 tsi
Gene Fransa-Almanya bağlantısı Alman polisi, Ankara’daki ABD Büyükelçiliği’ne saldırı düzenleyen DHKP-C’li canlı bomba Ecevit Şanlı’yı geçtiğimiz sene yakalamasına rağmen üstünde Fransız pasaportu çıkınca serbest bıraktı.

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’ne yönelik canlı bomba eylemi gerçekleştiren yasadışı DHKP/C örgütü üyesi Ecevit Şanlı’nın 2012’de Alman polisince şüphe üzerine durdurulduğu, ancak üzerinden çıkan Fransız pasaportu nedeniyle serbest bırakıldığı ortaya çıktı. Şanlı’nın bir süre Almanya’da kaldıktan sonra Türkiye’ye yola çıktığı anlaşıldı.

İçişleri Bakanı Muammer Güler’in konuğu olarak Ankara’ya gelen Almanya Kamu Güvenliği Bakanı Hans-Peter Friedrich başkanlığındaki Alman heyeti ile Türk heyeti arasındaki görüşmede ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı. Türk heyeti, ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’ne yönelik canlı bomba eylemi gerçekleştiren Ecevit Şanlı’nın bir süre Almanya’da yaşadığının bilindiğini açıkladı. Bu açıklama sonrasında Alman heyeti, Şanlı’nın geçen yıl Almanya’da yakalandığını bildirdi.

Fransız pasaportu çıkmış
Konuk heyet, yerel polis tarafından durdurulan Şanlı’nın üzerinden Fransız pasaportu çıkması nedeniyle serbest bırakıldığını açıkladı. Heyet, Şanlı’nın daha sonra ülkeden ayrılması konusunda ise bilgilerinin olmadığını söyledi. Bu açıklama, Şanlı‘nın geçmişini araştıran ve Türk heyetinde yer alan polis yetkililerinde şaşkınlığa yol açtı. Türk heyeti, Şanlı’yla ilgili Almanya’da görev yapan Türk irtibat görevlisine bilgi verilmediğini belirtti. Alman heyeti, Şanlı hakkında şimdiye kadar bilinmeyen bir bilgiyi paylaştıktan sonra iki ülkenin terörle mücadele çerçevesinde ortak çalışma yapmasını teklif etti. Bu teklife Türk heyeti olumlu görüş verdi.

Şanlı: Hayalet adam
Bu arada, ABD Büyükelçiliği’ne yönelik eylemi gerçekleştiren Şanlı’nın Ankara’daki faaliyetleri konusunda Ankara Emniyeti henüz somut ilerleme kaydedemedi. Gerek ABD Büyükelçiliği’ne ait gerekse kentteki MOBESE sistemindeki incelemelerde Şanlı’yla ilgili ipucu bulunamadı. Sadece, Şanlı’nın eylem için geldiği sırada elçiliğin güvenlik kameralarında 20 saniyelik bir görüntüsü bulunuyor.

Cezaevinde sorgulandılar
Olayla ilgili yapılan araştırmalarda, Şanlı’nın sadece iki kişi ile görüştüğü ve bu kişilere de adres sorduğu anlaşıldı. Polis, Şanlı’nın adres sorduğu kişilere ulaşarak tanık sıfatıyla bilgisini aldı. Bunun dışında, Şanlı’nın üzerinde çıkan İrfan A.’ya ait sahte kimlik belgesini düzenleyen kişi ile futbol turnuvasını düzenleyen kişinin İstanbul merkezli düzenlenen son DHKP-C operasyonunda gözaltına alınıp tutuklandıkları ve ifadelerinin tutuklu bulundukları cezaevinde alındığı öğrenildi.

Bu haber 1,496 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,155 µs