En Sıcak Konular

"Değerlendirme aşamasındayız"

9 Şubat 2013 08:09 tsi
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye'deki şiddeti sona erdirmek için başta diplomatik olmak üzere ne gibi adımlar atılabileceğine dair seçenekleri gözden geçirdiklerini söyledi.

Kerry, ABD Dışişleri Bakanlığı görevine başladıktan sonraki ilk basın toplantısını yaptı.

         Kanada Dışişleri Bakanı John Baird ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında Kerry'ye bir gazeteci, Amerikan medyasında yer alan, bir önceki Dışişleri Bakanı Hillary Clinton da dahil bazı üst düzey yönetim yetkililerinin Suriyeli muhaliflere silah sağlanmasını desteklediği yönündeki haberleri hatırlatarak, ''Senato'dayken bu plan hakkında bilgilendirilmiş miydiniz? Bu plan hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce muhalifleri silahlandırmaya başlamanın zamanı mı?'' yönünde soru yöneltti.

         Kerry, ''Öncelikle Beyaz Saray'da ne görüşmeler yapıldığına dair bilgim yok ve geriye gitmeyeceğim. Şimdi yeni bir yönetim görev başında, Başkan Obama'nın ikinci dönemi. Ben yeni Dışişleri Bakanı'yım ve bu noktadan sonrasına bakacağız'' dedi.

         Yönetimdeki herkesin ve dünyanın diğer kesimlerindeki insanların, Suriye'de devam eden şiddetten derin kaygı duyduğunu ifade eden Kerry, sözlerine şöyle devam etti:

         ''Çok fazla ölümler, çok fazla şiddet var ve elbette ilerleme sağlayacak bir yol bulmak için çabalıyoruz. El Nusra, Irak El-Kaidesi ve sahadaki diğer şiddet yanlısı gruplarla ilgili ciddi sorular var. Çok karmaşık ve tehlikeli bir durum. Kimyasal silahların varlığından da derin kaygı duyuyoruz.

         Yani şunu söyleyebilirim; değerlendiriyoruz, şu anda değerlendirme aşamasındayız. Şiddetin azaltılması ve durumla baş edilmesine katkı sağlama çabası çerçevesinde başta diplomatik olmak üzere ne gibi adımlar atılabileceğini gözden geçiriyoruz.''

a.a.



Bu haber 631 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    20,691 µs