En Sıcak Konular

Yılmaz ve Çiller'in gözü Ağar'ın koltuğunda

24 Temmuz 2007 11:44 tsi
Yılmaz ve Çiller'in gözü Ağar'ın koltuğunda  
Merkez sağın seçimlerden tarihî bir yenilgi ile çıkması, kulisleri hareketlendirdi. Mehmet Ağar'ın istifa etmesi, DP'nin başına kimin geçeceği sorusunu gündeme taşıdı.

Eski başbakanlardan Tansu Çiller'in 45 gün içinde yapılacak kongrede aday olabileceği ifade ediliyor. Rize'den bağımsız olarak Meclis'e giren Mesut Yılmaz'ın da DP genel başkanlığını düşündüğü belirtiliyor. Yılmaz, seçimlerin hemen ardından yaptığı açıklamada merkez sağda birlik için çalışacağını ifade etmişti.

Çiller'in kurmaylarından Turhan Güven, Zaman'a yaptığı açıklamada, "Çiller siyaseti değil, genel başkanlığı bıraktı. Siyaseti bırakmamış olan bir insan için siyasetten başka yol yoktur. Tansu Hanım, bıraktığı yerden başlayabilir." dedi. DP'de büyük bir üzüntü yaşandığını aktaran Güven, "Tansu Hanım'la seçim sonuçlarını değerlendireceğiz. Türkiye'nin omurgası olan bir parti bu duruma düştü. Milletin hiçbir ferdine kusur atfedilemez. Büyük yanlışlar yapıldı. Millet yanlışı affetmedi. Ancak yiğit düştüğü yerden kalkar. Doğru Yolcular bir araya gelir. Tansu Hanım partinin başına geçer." diye konuştu. Güven, Mesut Yılmaz'ın da aday olabileceğini; ancak kazanmasının mümkün olmadığını savundu.

3 yıldır parti içerisinde muhalif hareket yürüten DYP Platformu üyeleri de Çiller'in geri dönmesi için yoğun çaba sarf ediyor. Bu isimlerden biri eski İstanbul İl Başkanı Süleyman Soylu. 4,5 yıldır Çiller'le dirsek temasını sürdüren Soylu, "Tansu Hanım, yeni süreçte üzerine düşen hiçbir görevden kaçmayacaktır." dedi. Soylu, bunun 'genel başkanlığa aday olacağı' anlamına gelip gelmediği sorusunu şöyle cevapladı: "Sayın Çiller de merkez sağın tekrar sağlıklı, büyüyen ve milletin değerleriyle örtüşen bir noktaya gelmesi için heyecan duymaktadır. Merkez sağın yeni kadrolarla ortaya çıkmasını istiyor." Soylu, TBMM'ye bağımsız olarak giren Mesut Yılmaz'ın merkez sağı tekrar toparlayacağı yönündeki açıklamaları hakkında da, "Yılmaz'ın giremeyeceği tek kapı vardır. O da Demokrat Parti'dir." iddiasında bulundu.

Bu arada, DP Genel Merkezi'nde derin bir sessizlik hakim. Dün hiçbir parti yöneticisi partiye gelmedi. Partinin yüzde 7'nin altına düşmesi nedeniyle Hazine yardımı alamayacak olması, çalışanları endişelendiriyor. Seçim yenilgisinin ardından başlayan istifalar da sürüyor. Mehmet Ağar ve Nüzhet Kandemir'in ardından dün de Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan istifa etti. Yazılı açıklama yayımlayan Adan, "Başarının da başarısızlığın da yegâne takdir edicisi millettir." dedi. Adan, DP geleneğinin yaşatılması ve yeni çalışmalara imkan vermek için istifa ettiğini duyurdu. Ağar ve Kandemir, önceki gece istifa etmişlerdi.

Eylülde iki kongre var

Mehmet Ağar'ın önceki gün istifa etmesinin ardından kongre süreci başladı. DP tüzüğüne göre 45 gün içinde olağanüstü kongreye gidilecek. Bu süreçte genel başkanlığa Nevzat Ercan vekâlet edecek. Partiyi kongreye taşıyacak isim ise daha sonra belirlenecek. DP'nin kongresini eylül ayı ortalarında yapması bekleniyor. Anavatan Partisi de eylülde kongreye gidecek.
 
 
zaman



Bu haber 196 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,832 µs