En Sıcak Konular

'Muhalefet beceriksizliğini böyle gizliyor'

24 Temmuz 2007 11:34 tsi
'Muhalefet beceriksizliğini böyle gizliyor' 27 Nisan bildirisinin AKP'nin oy oranını artırdığı yorumlarına iki emekli orgeneral tepki gösterdi. İşte eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Doğan Güreş ve emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un tepkileri:

 Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Doğan Güreş, bu tür açıklamaları yapanları "terbiyesizlik" ve "asker düşmanlığı"yla suçladı.

Emekli Orgeneral Hurşit Tolon da muhalefetin "beceriksizliğini" böyle gizlemeye çalıştığını öne sürdü.

TERBİYESİZLİK

Oyunu kullanmak için eşi ile birlikte Marmaris'ten Ankara'ya gelen Güreş, seçim sonucu için "halk böyle istedi. Buna da saygı duymak gerekir" dedi. Güreş, Hürriyet'e şunları söyledi:

"Seçimde AKP'nin oy oranının askerin bildirisine tepki yüzünden arttığına ilişkin değerlendirmeler terbiyesizliktir. O doğrudan doğruya asker düşmanlarının açıklamalarıdır. Bu açıklamaları yapanlar yüksek tahsilli de olabilir. Çünkü, asker düşmanı her kesimden çıkabilir.

Asker için bu değerlendirmeleri yapanlar Soros'un çocukları da olabilir, bunlar başka şey de olabilir. Yaptıkları, askere karşı saygısızlıktır, terbiyesizlik. Seçim sonucunun, yayımlanan bildirisiyle ilgisi yok."

KOMİK SUÇLAMALAR

Cumhuriyet mitinglerine de katılan Hurşit Tolon da, seçim sonuçlarında muhalefetin başarısızlığını askerin üzerine atmasını eleştirdi ve Hürriyet'e şunları söyledi: "Bu tür açıklamaları son derece komik buluyorum. Mazeret olarak bula bula bunu buldular. Beceriksizliklerini bunun arkasına saklıyorlar. Bu memlekette askere olan güven duygusu, bütün siyasi partilerin toplamına verilen oydan daha yüksek orandadır. Dolayısıyla, asker kendisine verilen Anayasal bir görevin ifadesini en nazik bir biçimde ifade etti, etmeye de devam etmiştir. Şimdi, siz muhalefet görevini beceremeyeceksiniz, sonra çıkıp 'asker böyle dedi de ondan böyle oldu' diyeceksiniz. Olmaz böyle şey.

12 Nisan'da Ankara'da başlayan ve daha sonra bazı illerde yine devam eden Cumhuriyet mitingleri tamamen halk mitingleridir. O mitingler siyasi parti mitingleri değildi. Halk o mitinglere koştu. O sinerji, o enerji bile bence yeterince değerlendirilemedi. Bunu başaramayanlar beceriksizliğini askerin üzerine yıkmasın."

Saygı Öztürk - Hürriyet



Bu haber 201 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,010 µs