En Sıcak Konular

DİSK Başkanı Çelebi:CHP dibe vurdu

24 Temmuz 2007 10:59 tsi
DİSK Başkanı Süleyman Çelebi, CHP’nin seçimlerde başarısız olduğunu belirterek, “AKP zafer kazanmadı, muhalefet dibe vurdu. Özellikle de CHP sınıfta kaldı, dibe vurdu” dedi.

CHP’nin Türkiye genelinde aldığı ağır yenilgi, solda hareketliliğe neden oldu. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Baykal’a karşı yeni bir hareket başlattı. 10 Aralık Platformu da çalışmalarına kaldığı yerden devam edecek.
DİSK Başkanı Süleyman Çelebi, CHP ve DSP işbirliğinin başarısız olduğunu belirtti. Çelebi, ANKA’ya yaptığı değerlendirmede, CHP’ye seçimde destek verdiklerini hatırlattı ve alınan sonucun başarı olarak sayılamayacağını söyledi.
CHP’ye destek verdiklerini ancak bunun dışında herhangi bir ilişki içine giremediklerinden yakınan Çelebi, “CHP, kendi programını, kendi politikalarını hiç kimseye danışmadan belirledi. Bu konuda bir diyalog kuramadık” dedi.

“AKP’NİN BAŞARISI DEĞİL, CHP’NİN BAŞARISIZLIĞI”

Çelebi, AKP’nin oylarını yüzde 10 civarında artırmasının başarı olarak değerlendirilemeyeceğini öne sürdü. Çelebi, söz konusu artışın nedenini, muhalefet partilerinin “yapay gündemle” meşgul olmasına bağladı.

“CHP DİBE VURDU”

Muhalefet partilerinin, başta CHP olmak üzere sınıfta kaldığını ifade eden Çelebi CHP’nin ise “dibe vurduğunu” söyledi.
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve parti yönetiminin izlediği politikaların yanlış olduğunu ifade eden Çelebi, şunları söyledi:
“Sağ ve sol arasında fark kalmadı dediler. İnsanların kafalarını karıştırdılar, insanlarda daha iyi sloganlar üreten, bu konuları öne çıkaran partilere yöneldi. Özellikle sol ve sosyal demokrasi gerçekten kendi evrensel değerlerine, özüne dönmeli. Asla resmi görüşlerin esiri olmamalılar. Muhtıranın arkasına sığınarak bu süreci tamamlayan ilişkilerin yerine tam tersine ona karşı toplumla iç içe olunmalıydı. Ecevit’in başarısı muhtıralara karşı olduğu içindir.”
Türkiye’nin her şeyden çok sol ve sosyal demokrasiye ihtiyaç duyduğunu kaydeden Süleyman Çelebi, “Sol Türkiye’de umut olabilir. Sol çaresiz değildir, sol Türkiye’de bitmiş değildir” dedi.

10 ARALIK ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRECEK

Süleyman Çelebi, 10 Aralık Platformu’nun çalışmalarına kaldığı yerden devam edeceğini de dile getirdi. CHP, DSP ve diğer sol partilerin mevcut yapılarını koruduğu sürece başarılı olunamayacağını ifade eden Çelebi, “Siyasi partiler bu yaklaşımları ile Türkiye’ye umut olmazlar. Türkiye’ye umut olacak yeniden bir yapılanmaya ihtiyaç var. Biz bundan sonra yol haritamızı belirleyeceğiz. Nasıl bir sol istiyoruz kamuoyuna açıklayacağız" diye konuştu. (

haber7
 



Bu haber 204 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,602 µs