iyibilgi Ankara " /> iyibilgi Ankara "/>

En Sıcak Konular

Sierra'nın masraflarını neden THY ödüyor?

7 Şubat 2013 08:57 tsi
Sierra'nın masraflarını neden THY ödüyor? Soru başta rahatsız edici gelebilir.. Sonra alışıyorsunuz.. Alışmanın nedenleri var... iyibilgi Ankara

Türkiye, yoldan geçen cenazeye herkesin koşarak omuz verdiği bir ülke. Sadece yardım ya da son görev olarak değil, ibadetin bir parçası olarak da gören bir ülke. Ve yine, Türk, Müslüman veya değil fark etmez cenazelere hep saygı duyan bir ülke. Yabancıları da “dinince dinlensin” diyerek uğurlayan bir ülke...

Hal böyle olduğundan, Sarai Sierra’nın cenazesinin ulaşım masraflarının neden THY tarafından karşılandığı-ki bu bir jest olarak ifade ediliyor kimi medya organları tarafından-sorusu “kaba hatlı” durabilir.

Ancak bir-iki konu var. Bunlardan biri şu; THY karşılamasın, ailesi karşılasın anlamı yok burada. ABD niye karşılamıyor var! Ve bu iyi bir soru. Çünkü THY’nin normalde birey için hayli masraflı işi yüklendiği sıralarda, ABD konsolosluğu gazetecilerin “masrafları karşılanacak mı” sorusuna, “Washington’a sormamız gerekir” yanıtını veriyordu!

Doğrusunu söylemek gerekirse, işte yukarıda saydığımız hasletlere sahip bir topluma bu cevap uymaz! (Yurtdışında bir Türk vatandaşının ölmesi durumunda yakınları harcama yapıyor. Yok ise devlet üstleniyor.)

İşte o andan itibaren de, “Koskoca ABD, FBI ajanlarını getirecek parayı buluyor da, kendi vatandaşının cenazesine para ödeyemiyor mu” lafı ortaya çıkar.

İkinci soru da şu: Resmi kurumların bu tür jestlerine Türk kamuoyu bir şey demez. Vergileriyle kazanılan bir sevabın kendi hanesine yazıldığını bilir ve dönüp arkasına bakmaz.

Fakat aynı resmi kurumlar, bu yetkiyi kendisine veren ülke ve insanlar adına, geçecek zaman içinde ortaya çıkacak yeni durumları da hesap etmelidir. Ölünün arkasından konuşulmaz. Buna mukabil gelişen soruşturma-ki artık bizzat FBI da şüpheli bir takım işler/ilişkiler olabilir diyor-Sierra’nın uyuşturucu kaçakçısı veya şu an için düşük ihtimal görünüyor ama ajan olduğu ortaya çıkarsa?

Bu durumda THY, Türkiye veya başka ülkeler aleyhine çalışan birine “jest”yapmış olmayacak mı?

Hepsi bir tarafa, son sözümüz yine de bunlar olmasın!

Eğer “süper güç”, bir vatandaşını ülkesine, ailesine kavuşturacak maddi olanaklara ve duygulara sahip değilse, Türkiye gönderir. Parasını da verir, hakkını da helal eder.

www.iyibilgi.com



Bu haber 2,152 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,690 µs