iyibilgi özel" /> iyibilgi özel"/>

En Sıcak Konular

'Saray'ı kimse merak etmemiş...

5 Şubat 2013 20:34 tsi
'Saray'ı kimse merak etmemiş... Sarai'nın anlamına neden kimse ilgi göstermedi? iyibilgi özel

İstanbul’da kaybolduktan 12 gün sonra cesedi bulunan New York’lu Sarai Sierra soruşturmasına medyamızın ilgisi hayli yüksek. Sürekli soruşturma ile ilgili bilgiler güncelleniyor. Fakat bu olayla ilgili öyle bir nokta var ki, ana akım basın kuruluşları üç maymunu oynuyor. Oysa bu nokta, twitter gibi sosyal mecralarda bir süredir dillendirilmeye başlandı. Bu "kör nokta" Maktül'ün isminin anlamı, Sarai. Latin kökenli olduğu sık sık dile getirilen maktülün adının anlamı şimdiye kadar hiçbir kanalın haber bülteninde veya ulusal basında işlenmedi. Oysa gazeteci Atılgan Bayar'ın dikkat çektiği üzere Latin Amerika kökenli ABD vatandaşı Sarai'nin isminin Tevrat'dan geldiği biliniyor.

Sarai, Hz. İbrahim'in karısı Sara'nın ilk ismidir. "Latin dillerinde isim Sara olarak kullanılır. İngilizce'de ve Arapça'da Sarah... Sadece Tevrat'ta, İbranice ve Aramice 'Sarai'." Tevrat'da belirtildiği üzere Sarai ismi Sara olarak değiştirilir. "Ve Allah İbrahime dedi: Senin karın Saraya gelince, onun adını Saray çağırmıyacaksın, fakat onun adı Sara olacaktır." ('Saray' deyince, maktülün cesedinin bulunduğu Cankurtaran mevkiinde Bukoleon Sarayı'nın kalıntılarının olması bir tesadüf mü?)

Sarai'nin annesinin adı Betzaida. Betzaida'nın, İspanyolca 'Beytesta'dan geldiği düşünülüyor. İncil'de 3 havarinin bu şehirden olduğu belirtilmiştir. Söz konusu havariler Andreas, Filipus ve Petrus'dur. Beytesta aynı zamanda Hz. İsa'nın doğuştan "kör bir adamı" iyileştirdiği şehirdir.

Bu bilgilerin cinayet ile ne gibi bir ilgisi olabilir sorusu ise, şimdilik "hiç". Ancak az sayıda gazeteci dışında bu ismin kimsede merak uyandırmaması tuhaf.

Bir başka ilginç nokta ise Sarai Sierra’nın naaşının, Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından Beyoğlu’daki Üç Horan Ermeni Kilisesi’nin morguna götürülmesi. Naaşın, neden bir Gregoryan Ermeni kilisesine götürüldüğüne dair şimdilik açıklama yok.

www.iyibilgi.com  özel



Bu haber 3,832 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,977 µs