En Sıcak Konular

Suriye'den İsrail'e gözdağı

5 Şubat 2013 15:08 tsi
Suriye'den İsrail'e gözdağı Suriye Savunma Bakanlığı, rejiminin elinde uzun menzilli hava savunma sistemi bulunduğunu, İsrail uçaklarının ihlallerini engellediğini açıkladı.

Suriye Savunma Bakanı Korgeneral Fahd Casim el-Freyc, ''İsrail ile savaşmak için donatılan ve hazırlanan Suriye ordusu, güçlü, eğitimli ve yenilmez olduğunu tüm dünyaya kanıtladı'' dedi.

Suriye devlet televizyonuna konuşan Freyc, ''İsrail'in silahlı terör gruplarına hava savunma sistemlerini vurma ve hizmet dışı bırakma emri verdiğini'' iddia etti. Freyc, Suriye rejiminin elinde uzun menzilli geniş bir hava savunma sistemi bulunduğunu ve İsrail uçaklarının ihlallerini engellediğini söyledi.

Korgeneral el-Freyc, ''İsrail'in, Şam kırsalının Cemraya bölgesindeki Bilimsel Araştırmalar Merkezi'ne saldırısını silahlı terör gruplarıyla koordinasyon içinde gerçekleştirdiğini'' öne sürerek, ''İsrail ile  savaşmak için donatılan ve hazırlanan Suriye ordusu, güçlü, eğitimli ve yenilmez olduğunu tüm dünyaya kanıtladı. Silahlı gruplar, bu merkezi ele geçirmek ve yıkmak için onlarca saldırı düzenledi'' diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde İsrail uçakları, Şam yakınlarındaki askeri bir araştırma tesisini vurmuştu.

HAVAALANI STRATEJİK BİR ÖNEM TAŞIMIYOR

Savunma Bakanı, ''Taftanaz Askeri Üssüne bir ay boyunca devam eden saldırıları hatırlatarak, kadroların hayatını tehlikeye atmamak için havalimanını boşalttıklarını ve içindeki araçları nakletme kararı aldıklarını'' ifade etti. Havaalanında kalan araçların bir yıkıntıdan ibaret olduğunu vurgulayan Freyc, bu nedenle ''havaalanının stratejik bir önem taşımadığını'' iddia etti.

''Bazı noktalar ana karargâhtan çok uzak bölgelerde bulunuyor ve günlük takviye gerektiriyor'' diyen Freyc, silahlı kuvvetlerin askerlerin hayatını tehlikeye atmamak için bazı askeri noktaları boşalttığını, bir kısım noktalarda az sayıda koruma bulunduğunu, bir kısmının da önemsiz olduğunu ileri sürdü.

Suriye'nin kuzeyindeki İdlib kentine bağlı Taftanaz ilçesinde yer alan Taftanaz askeri Üssü'nün tamamı 12 Ocak'ta muhaliflerin kontrolüne geçmişti. Hava üssü, Ahrar'uş Şam ve Nusra Cephesi tarafından yaklaşık 11 gün süren  kuşatmanın ardından ele geçirilmiş, muhalifler üsteki çok sayıda helikopter ve önemli miktarda ağır silaha el koymuştu. Muhaliflerin tank da kullandığı kuşatma sırasında havalanan Esed güçlerine bağlı helikopterler, Taftanaz kasabasına varil bombaları atmıştı. Ayrıca Suriye Ordusu, Taftanaz hava üssünün muhaliflerin eline geçtiği yönündeki haberleri yalanlamış, Suriye Ordu ve Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı,''üsse saldıran teröristlere büyük darbe vurulduğu''nu öne sürmüştü.

(AA)



Bu haber 911 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,033 µs