En Sıcak Konular

CHP'li Tekin: En önemli yerde bu oluyorsa

5 Şubat 2013 14:59 tsi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne yönelik saldırıya ilişkin, Ankara'nın merkezinde en stratejik ülkenin konsolosluğunda bunlar oluyorsa doğrusu hepimizin bunu gözden geçirmemiz gerektiğine inanıyorum'' dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne yönelik saldırıya ilişkin, ''İstihbarat bilgilerine rağmen bu şahısın denetim altında tutulmaması kabul edilebilir bir şey değildir. Ankara'nın merkezinde en stratejik ülkenin konsolosluğunda bunlar oluyorsa doğrusu hepimizin bunu gözden geçirmemiz gerektiğine inanıyorum'' dedi.

Tekin, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği girişindeki patlamada yaralanan gazeteci Didem Tuncay'ı tedavi gördüğü Ankara Numune Hastanesi'nde ziyaret ederek, hastane yetkilileri ve ailesinden sağlık durumuna ilişkin bilgi aldı.

Hastaneden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tekin, Tuncay'ın sağ gözünde bir sorun bulunduğunu, ancak moralinin son derece yüksek olduğunu söyledi.

''Ailenin haklı olarak kafasında çok ciddi soru işaretleri var, bizim de bu sorunları işaretleri var kafamızda'' diyen Tekin, patlamanın olduğu günden bugüne kadar bu sorulara bir cevap alınamadığını ileri sürdü.

Tekin, şöyle konuştu:

''İstihbarat bilgilerine rağmen bu şahısın denetim altında tutulmaması kabul edilebilir bir şey değildir. Bir köyde, bir kasabada olsa belki kabul edilebilir ama Ankara'nın merkezinde en stratejik ülkenin konsolosluğunda bunlar oluyorsa doğrusu hepimizin bunu gözden geçirmemiz gerektiğine inanıyorum.

Gerek Sayın Cumhurbaşkanı'nın açıklaması gerek eski İçişleri Bakanı'nın dün Sayın Tantan'ın açıklaması, buna nasıl bir izahat getirilir bilmiyorum. İktidar yetkilileri, özellikle güvenlikten sorumlu İçişleri Bakanı'nın bu konuda açıklama yapmasını bekliyoruz.''

''CHP'nin milletvekilleri sahipsiz değildir''

Bir gazetecinin, ''CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün fotoğrafının bir polis karakolunda aranan kişilerin fotoğrafının bulunduğu panoya asıldığını'' ifade ederek, değerlendirmesini sorması üzerine ise Tekin, şunları söyledi:

''O rezalet, bu rezaletten daha büyük. O da başka bir rezalet. Acaba dedik, izledik iki-üç gün bu konuda İçişleri Bakanlığı bir harekete geçecek mi? Bunların sorumlularıyla ilgili bir yaptırım yapacak mı? Görüyoruz ki o da yok. Bu ülkede bir milletvekili, dokunulmazlığı olan bir milletvekili, karakolda aymazca bu muameleye tabi tutuluyorsa, bu başka gelişmiş bir ülkede olsa o gün orada içişleri bakanı dahil bütün güvenlik görevlileri istifa eder. Demokraside gelmiş olduğumuz nokta ne yazık ki bu noktada. Bununla ilgili elbette Sayın Genel Başkanımız da yarın gelecek. CHP, CHP'nin milletvekilleri sahipsiz değildir, gerekeni yapacağız.''

Tekin, bir başka soru üzerine de farklı partilerden bazı eski milletvekili, parti yöneticisi ve belediye başkanının CHP'ye geçeceğini belirterek, bu kapsamda Mart ayında büyük bir katılım töreni yapmayı planladıklarını anlattı. Bu kişilerin kamuoyu tarafından tanınan isimler olduğunu vurgulayan Tekin, Türkiye'nin içinde bulunduğu sorunları farkında olduklarını, CHP'ye güç vererek, omuz omuza sorunları aşmak için partilerine katılacaklarını söyledi.

Hastaneye gelişinde ve ayrılırken vatandaşlarla sohbet eden Tekin, miting yapmak isteyen siyasi partilere hastanelere gelmeleri önerisinde bulunarak, sağlık sistemindeki sorunların hastane kapısında bekleyen vatandaşların sayısını her gün biraz daha artırdığı eleştirisinde bulundu.

AA



Bu haber 637 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,095 µs