En Sıcak Konular

Muş'taki o Kürt babanın 'Barış' feryadı

5 Şubat 2013 13:07 tsi
Hakkari'de 2 yıl önce güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonda ölü ele geçirilen oğlunun taziyesinde duvara astığı Türk bayrağı ile gündeme gelen Mehmet Arslan, İmralı'daki görüşmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Güvenlik güçlerinin 2011 yılı kasım ayında Çukurca ilçesi Kazan Vadisi'nde terör örgütüne yönelik yürüttüğü operasyonda etkisiz hale getirilen Muş'un Korkut ilçesi nüfusuna kayıtlı Sezer Aslan'ın ölümünün üzerinden 15 ay geçti.

Korkut ilçesine bağlı İçboğaz köyünde yaşayan ve oğlunun cenazesini toprağa verdikten sonra taziyeleri kabul ettiği köy evinin duvarına Türk bayrağı asmasıyla gündeme gelen baba Mehmet Arslan, İmralı'daki görüşmelerle ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

''Barış süreci''nin iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirten 15 çocuk babası Arslan, oğlu Sezer Arslan'ın, 2009 yılında Hakkari Anadolu Öğretmen Lisesi'nde okuduğu sırada terör örgütü yandaşları tarafından kandırıldığını vurguladı.

''Ben oğlumu okuması için göndermiştim ama kandırıp dağa çıkardılar'' diyen Arslan, ''Benim çocuğum öldü, başkaları ölmesin. Önceden de barış istiyordum, şimdi de barış istiyorum. İster asker ister sivil olsun, kimsenin ölmesini istemiyorum. Şu anda bir barış süreci var. Barış olsun, adalet olsun istiyorum'' ifadelerini kullandı.

İçboğaz köyü muhtarı Mahmut Arat da özellikle bölgede 30 yılı aşkın süredir yaşanan huzursuzluğun barışla son bulması gerektiğini belirterek, şöyle devam etti:

''Bu olayların barışla noktalanması hepimiz için iyi olur ve ben bunun olacağına inanıyorum. Başbakanımız güçlü bir iktidarla barışa destek veriyor. 'Ben insanım' diyen, imanı olan herkes bu barışa destek vermeli ve kimse bu barışı suiistimal etmemeli. Barış olursa, artık analar ağlamaz ve kimsenin çocuğu boş yere ölmez. Bu barışa inanıyor ve bütün kalbimle destekliyorum.''



Bu haber 578 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,670 µs