En Sıcak Konular

Sigara bırakana ve hiç içmeyene yüzde 10 zam!

5 Şubat 2013 10:39 tsi
ANKARA'nın Polatlı İlçesi'nde hazır beton sektöründe faaliyet gösteren işadamı Cumhur Uz, fabrikasında çalışan personelin sigarayı bırakması halinde ücretlerine yüzde 10 zam uyguluyor. Hiç içmeyene de aynı zam var!

ANKARA'nın Polatlı İlçesi'nde hazır beton sektöründe faaliyet gösteren işadamı Cumhur Uz, fabrikasında çalışan personelin sigarayı bırakması halinde ücretlerine yüzde 10 zamuygularken, "Sigarayı bırakan personelin iş dikkati ve verimliliği artıyor, daha az hata yapıyor" dedi. Uz, aynı zammı hiç sigara içmeyene de verdiğini söyledi.

Polatlı Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis çalışmaları kapsamında ilçede hazır beton sektöründe 25 çalışanı bulunan Cumhur Uz, sigarayı bırakan personelin ücretine yüzde 10 zam yaptı.

İlk uygulama için işletmeye giden Polatlı Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Cemil Bezci, "zararlı maddelerle mücadele konusunda esnaflarımızla yaptığımız görüşmelerden olumlu sonuçlar alıyoruz. Bu işletmemizde sigarayı bırakanın maaş zammıyla ödüllendirilmesi umarız bütün Türkiye'ye örnek olur" dedi.

İşadamı Cumhur Uz, işçilerden sigarayı bırakanlara verdiği zammı, hiç sigarayı hiç içmeyen personele de verdiğini söyledi. Uz, işçilerin sigarayı bıraktığına dair söz vermelerinin yeterli olduğunu belirterek, "Sigara içmeyen personelimiz işte sigara içenlere göre daha dikkatli oluyor. Toplum sağlığı açısından fabrikamızda uyguladığımız bu yöntemle örnek olmayı umuyoruz. Bu kampanyaya diğer çalışanlarımızın da dahil olmasını arzu ediyoruz" dedi.

İşletme sahibi Cumhur Uz, sigara içmeyen şoförlerin daha az trafik suçu işlediğini söyledi. Uz, "Sigara kullanmayan şoförler trafik kuralı ihlalini daha az yapıyor, biz de bunu ödüllendiriyoruz" dedi.

İşçiler ise, sigarayı bırakarak sağlık açısından kazançlı olduklarını, hem de maaşlarına zem geldiğini belirtirken, uygulamadan ötürü teşekkür etti. İlk etapta sigarayı bırakan 4 işçiye ödülolarak yüzde 10 zamlı maaş verildi.



Bu haber 560 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,059 µs