En Sıcak Konular

G.Saray'a transfer yasağı gelebilir!

5 Şubat 2013 10:17 tsi
Didier Drogba'nın Galatasaray'a transferine itiraz eden Çin kulübü Shanghai Shenhua, FIFA'nın Ismail Bangoura kararından sonra umutlandı. Galatasaray Kulübü ise Drogba transferinde çok rahat; "Fildişi oyuncu 12-13 Şubat'ta İstanbul'da olacak."

2010 yılından bu yana Al Nasr forması giyen Bangoura, kulüpte yaşadığı sorunların ardından yönetime yaptığı başvuruda kiralık olarak kulüpten ayrılmak istediğini dile getirdi ancak Gineli oyuncunun bu talebi reddedildi.

2010 Eylül'ünde Fransa Ligue 1 takımlarından Rennes'tan Al Nasr'a 8 milyon euroluk bonservis bedeli ile transfer olan Ismail Bangoura FIFA'dan şok bir ceza daha aldı. 2012 Ocak ayında Afrika Uluslar Kupası'nda Gine Milli Takımı forması altında mücadele eden Bangoura, Al Nasr'ı bilgilendirmeden ve sözleşme fesih bedeli ödemeden Fransız kulübü Nantes ile bir sözleşme imzaladı.

3 AYDIR MAAŞIM ÖDENMİYOR DEDİ VE...

Bangoura'nın Nantes ile yaptığı sözleşmeyi FIFA'ya taşıyan Al Nasr, gerekli evrakları da başvuru mektubunun içerisinde koydu ve gelecek olan kararı beklemeye başladı. Al Nasr'ın başvurusunu değerlendiren FIFA, ilk olarak Bangoura'ya 3 aylık bir ceza verdi.

FIFA'nın savunmasını aldığı Bangoura ise Al Nasr tarafından kendisine 3 aylık maaşının ödenmediğini ve bu sebepten dolayı sözleşmesini tek taraflı olarak feshettiğini belirtti.

NANTES'A TRANSFER YASAĞI GETİRİLDİ

Bangoura'nın savunmasının ve sunduğu evrakların ardından konuyu bir kez daha araştırmaya başlayan FIFA, Gineli futbolcunun savunmasını yetersiz gördü ve Al Nasr'ın haklı olduğu yönünde bir karar verdi. Üç aydır cezalı olan 28 yaşındaki Bangoura'ya 1 ay daha ceza veren FIFA, Gineli oyuncuyu Al Nasr ile olan sözleşmesini feshetmesi yönünde ikna eden Nantes'a ise 31 Haziran 2014'e kadar transfer yasağı getirdi. Ayrıca Bangoura'ya, Katar kulübüyle olan 4,5 milyon euroluk sözleşme fesih bedelini ödemesi şart koşuldu.

NANTES, KATAR'A KİRALIK GÖNDERDİ!

Nantes'a transfer olduktan hemen sonra forma giymeye başlayan Bangoura, Fransız temsilcisinde 9 maça çıktı. Bu sezona da Nantes ile başlayan Gineli golcü, 3 maçta görev aldıktan hemen sonra Katar ekibi Umm-Salal'a kiralandı. Eylül ayı boyunca Umm Salal'da 3 maçta forma giyen Bangoura'nın cezası Eylül'ün son haftasında açıklandı ve FIFA, Gineli oyuncuya 3 aylık men cezası verdi. 22 Aralık'a kadar sahalardan uzak kalan Bangoura, daha sonra yeniden Umm-Sal forması altında mücadele etmeye başladı ve FIFA, daha sonra bir kez daha devreye girerek Gineli yıldıza 1 ay daha ceza verdi.

TRANSFER YASAĞI BU MADDEYE DAYANIYOR

FIFA transfer talimatının 17. Maddesinin 2. Fıkrasında "Tazminat hakkı ve yetkisi üçüncü bir şahsa veya kurumu devredilemez. Eğer, bir profesyonel kişi (şahıs ya da kurum), tazminat talep ediyorsa, oyuncu ve onun yeni kulüp anlaşılan tazminatı ödemekle müştereken ve müteselsilen sorumlu olacaktır. Bu tazminatın miktarı sözleşmede belirtildiyse bu miktar kadar veya iki tarafın anlaşması sonucu belirlenir" ifadeleri yer alıyor.

DIDIER DROGBA KONUSUNDA SON DURUM?

FIFA'nın Çin kulübü Shanghai Shenhua'ya verdiği savunma süresi 4 Şubat Pazartesi saat 17:00 itibariyle sona erdi. FIFA'nın verdiği sürenin dolmasının ardından Drogba'yı bekleyen 'maksimum' 21 günlük bir süre daha olacak ve Fildişili oyuncu gecici lisansını almak için FIFA'nın onayını bekleyecek. FIFA'nın kararının ardından Türkiye Futbol Federasyonu da kadro sayfasında Drogba'ya yer verecek ve Fildişili oyuncu da Galatasaray formasını resmi olarak giymeye başlayacak.

KİM, NE DEDİ?

DROGBA, İSTANBUL'A GELECEK, NOKTA...
CEYLAN ÇALIŞKAN (FIFA MENAJERİ):

"Drogba da sözleşmesinden doğan fırsatı değerlendirdi ve sözleşmesini feshetti. Bu konuda hiçbir şey çıkmaz, tüm evraklar zaten Galatasaray Kulübü'nün elinde de var. Galatasaray, Didier Drogba'nın sözleşmesini feshetmesinin ardından harekete geçti ve transferi noktaladı. Oyuncunun sözleşmesinde bir madde vardı ve bu madde de ekonomik yükümlülükten kaynaklanıyordu. Şimdi, 3 haftalık ufak bir prosedür var, o süre beklenecek. Onun dışında en ufak bir sorun dahi bulunmuyor"

ÜNAL AYSAL (GALATASARAY BAŞKANI)

"Sözleşme sorunu yok. Drogba'nın eski kulübünden ayrılırken parasını alamadığı için ayrılma sebepleri var. Bu çok ciddi bir kontrat bozma sebebidir. Bu Drogba ile kendi kulübü arasında bir meseledir, bizimle olan kontratında en ufak bir aksilik yok. Drogba'nın Galatasaray'da oynamasına mani bir durum olduğunu zannetmiyorum. Kendisinin Şubat'ın 12 veya 13'ü gibi Türkiye'de olacağını tahmin ediyoruz"

Sonuç: Galatasaray eğer Çin kulübü Shanghai Shenhua ile anlaşamazsa ya da bir başka deyişle Çin kulübü FIFA'dan şikayetini geri çekmezse Drogba da, Galatasaray da ceza alabilir. Galatasaray'ın cezası Bangoura'daki gibi transfer yasağı olabilir

(sporx)

Bu haber 545 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,245 µs