En Sıcak Konular

AK Partili vekil: Gerekirse erken seçime gideriz

4 Şubat 2013 15:52 tsi
AK Partili vekilden 'Sivil Anayasa' konusunda ezber bozan bir açıklama geldi. Bakalım bu açıklamaya CHP, MHP ve BDP'den nasıl bir tepki gelecek?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta grup toplantısında yaptığı konuşmada sivil anayasa konusunda muhalefete resti çekmiş, yeni anayasa çalışmasının mart sonuna bitmemesi halinde kendi hazırladıkları taslağı referanduma götüreceklerini söylemişti. Başbakan Erdoğan'ın muhalefetine benzer bir rest de AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral'dan geldi. 12 Haziran 2011 genel seçimlerinden önce millete sivil anayasa sözü verdiklerini ifade eden AK Partili Saral, referandum için gerekli olan 330 rakamına ulaşamazsak da erken seçim kararı alır, millete gideriz, dedi.


Haber7.com'u ziyaret eden AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral, Haber7.com Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Erdoğan ve Haber7.com Genel Koordinatörü Osman Ateşli'nin gündemle ilgili sorularını yanıtladı.

"TÜRKİYE HEDEFE KİLİTLENMİŞTİR"

Saral, gelişmiş ülkelerde her 19-20 yılda, yeni anayasa çıkartılıyor. Oysa Türkiye yıllardır askeri anayasa ile yönetiliyor, dedi. Türkiye'nin pranga ve zincirlerini kırarak ayağa kalkıp hedefe doğru ilerlediğini belirten Saral, sivil anayasa konusunda 'uzlaşmacı' bir yol izlemeyen muhalefete yüklendi:

"MİLLET YENİ ANAYASADA KENDİNİ GÖRECEK"

"Gerek CHP gerekse MHP tutturmuşlar ‘bizim kırmızı çizgilerimiz var' diye… Acaba, muhalefet partilerinin halkın nabzını tutup gerçekleri görme zamanı gelmedi mi? Halk anayasaya baktığında kendisini görecek ve temsil ettiğini düşünecek. Bu süreçte Başbakan Erdoğan, muhalefete ‘milletin hasretini giderecek, hayatını kolaylaştıracak anayasayı birlikte yapalım' dedi. Ancak biz bu ülkeyi askeri vesayetten kurtaramadık. Artık bu işin şakası yok, muhalefet de bizim bu ciddiyetimizi görüyor ve onlara buradan sesleniyorum: ‘Gelin birlikte hareket edelim, vaktimizi heba etmeyelim, bugün Türkiye'de iktidar olarak AK Parti var, yarın sen olacaksın.' Eğer TBMM'de tüm partiler uzlaşma sağlarsa çok güzel olacak."

ERKEN SEÇİM RESTİ

Millete 'Sivil anayasayı her şartta yapacağız' sözünü verdiğini söyleyen Saral, önümüzdeki süreçle ilgili olarak kişisel fikrini açıkladı:

"Uzlaşma sağlanmazsa referanduma gideriz. Orada da problem olursa AK Parti olarak ‘Yeni Anayasa Taslağı'nı TBMM Genel Kurulu'na getirir, oylamayı yaparız. Muhalefet kabul ederse eder, etmezlerse ‘erken seçim kararı' alırız, millete gideriz. Biz bu konuyu AK Partili arkadaşlarımızla konuşuyoruz ama bunlar benim kişisel fikrim, parti yönetimimizin aldığı bir karar değildir. Biz, milletimize söz verdik: ‘Biz bu sivil anayasayı her şartta yapacağız' sözünü milletimize verdik. AK Parti olarak bizim derdimiz iktidarda daha fazla kalabilmek değil, milletimizin hayatını daha kolay ve anlamlı hale getirmektir."

omer.sut@haber7.com

haber7

Bu haber 566 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,625 µs