En Sıcak Konular

28 üniversiteye dekan atandı

4 Şubat 2013 15:06 tsi
2 Şubat tarihinde toplanan YÖK Genel Kurulu, 28 devlet üniversitesine ait fakülteye dekan ataması yaptı.

Genel Kurul ayrıca İstanbul'da kurulmak istenen ANKA Teknoloji Üniversitesi ve Esenyurt Üniversitesi'ni de olumlu görüşle Milli Eğitim Bakanlığı'na bildirme kararı aldı.

Yükseköğretim Kurulu'ndan (YÖK) yapılan yazılı açıklamada, Yükseköğretim Genel Kurulu'nun 2 Şubat tarihinde toplandığı; Eğitim, Kadro, Mevzuat ve Vakıf Üniversiteleri Koordinasyon komisyonları raporlarının yanı sıra dekan atamaları konusunu da görüştüğü bildirildi. Genel Kurul görüşmesinde ise devlet üniversitelerine ait 28 fakülteye dekan atamasının yapıldığı belirtildi. Dekan ataması yapılan 28 devlet üniversitesi arasında ise, Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi ile Selçuk Üniversitesi Mimarlık Fakültesi de yer alıyor.

Açıklamada ayrıca 5 vakıf üniversitesinin mütevelli heyeti tarafından dekan adayı olarak Yükseköğretim Kurulu'na önerilen adaylarla ilgili olarak olumlu görüş bildirilmesine karar verildiği belirtildi. Ayrıca İstanbul'da kurulmak istenen ANKA Teknoloji Üniversitesi ve Esenyurt Üniversitesi'ne ilişkin olarak olumlu görüş ortaya çıktığı belirtilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"İstanbul Adli Bilimler Eğitim Araştırma Vakfı'nın İstanbul'da kurmak istediği ANKA Teknoloji Üniversitesi'ne ilişkin sunum izlenmiş, olumlu görüşle Milli Eğitim Bakanlığı'na bildirilmesine karar verilmiştir.Yeşilköy 2001 Eğitim Kültür Vakfı'nın İstanbul'da kurmak istediği Esenyurt Üniversitesi'ne ilişkin sunum izlenmiş, olumlu görüşle Milli Eğitim Bakanlığı'na bildirilmesine karar verilmiştir."

Bu haber 662 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,613 µs