En Sıcak Konular

Abla'nın karargâhı ortaya çıktı !

4 Şubat 2013 09:41 tsi
Abla'nın karargâhı ortaya çıktı ! Örgütün yeni lideri 'Abla' kod adlı Zerrin Sarı'nın Yunanistan'da eğitim görmüş 14 intihar eylemcisi daha var. Öte yandan 'Derin Sol' kitabının yazarı Hakkı Öznur, terörün Avrupa tarafından beslendiğini söylüyor

Ankara'da ABD konsolosluğuna saldırı düzenleyen terör örgütü DHKP-C'nin kısa süre önce 15 kişilik bir tim belirlediği öğrenildi. Bu isimlerden Ecevit Şanlı Ankara'daki eylemi gerçekleştirdi. Türkiye Gazetesinin haberine göre geriye 14 kişi kaldı.

Tim üyeleri Suriye, Almanya, Belçika ve Yunanistan'da yaşayan örgüt mensupları arasından seçilip eğitildi. Bomba eğitimi örgütün Yunanistan kampında verildi. Eylemcilerin Türkiye'ye girişlerini Selanik'te yaşayan ve örgütün etkili isimlerinden Hüseyin Feyzi Tekin organize ediyor. Tekin 1999 yılında Fatih'te düzenlediği bombalı saldırılarda 20 kişiyi yaralamıştı.

Saldırının ardından yakalana Hüseyin Fevzi Tekin de tıpkı Ecevit Şanlı gibi ölüm oruçları sırasında şartlı tahliye edilmişti. Hüseyin Feyzi Tekin derin bağlantıları ile dikkat çeken bir isim. Dursun Karataş'ın ardından yine derin bağlantıları ile bilinen Zerrin Sarı'yı DHKP-C'nin başına getiren isim de Tekin oldu. "Abla" kod adıyla bilinen Zerrin Sarı'nın asıl mesleği avukatlık. Geçtiğimiz günlerde DHKP-C'ye yönelik operasyonda arama yapılan avukatlık bürolarından biriyle geçmişte bağlantılı çalışıyordu.
 
Sarı, bir dönem Dursun Karataş'ın sevgilisi olarak da biliniyordu. Hüseyin Fevzi Tekin ve Zerrin Sarı liderliğindeki DHKP-C'nin yeni merkez üssü Yunanistan. Burada Yunan gizli servisi ile de derin ilişkiler içerisinde faaliyetlerini sürdürüyorlar. Militanların Türkiye giriş çıkışları için de bu bağlantıları kullanıyorlar.
 
Sahte isim ve pasaportların Yunan gizli servisi aracılığıyla elde edildiği belirtiliyor. Örgütün bir diğer önemli partneri de şu anda Suriye. DHKP-C'nin Türkiye'ye yönelik saldırılarında Suriye'den her türlü lojistik desteği aldığı belirtiliyor. Hüseyin Fevzi Tekin'in Türkiye'de derin bağlantıları olduğu ifade ediliyor. Daha önce Türkiye'de polis tarafından 4 kez yakalandığı ve her seferinde bir şekilde serbest kalmayı başardığı hesaba katıldığında derin bağlantılarının boyutu da kendini gösteriyor.

EMNİYET UYARMIŞ

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Ecevit Şanlı'nın da aralarında bulunduğu aranan 15 kişinin eylem hazırlığında olduğu konusunda ilgili birimlere uyardığı ortaya çıktı. Bu kişilerin isimlerinin Seval A., Ali Ercan G., Muharrem K., Murat K., Şemsettin K., Harika K., Ferhat E., Bulut Y., Özgül E., Evin T., Gülbahar Ü., İskender G., Sevtap T., Hasan B. ve Ankara'daki saldırıyı düzenleyen Ecevit Şanlı olduğu bildirildi.

SOL ÖRGÜTLERİN HAMİSİ AVRUPA

Öte yandan Birlik Partisi Yüksek İstişare Kurulu üyesi ve "Derin Sol" isimli kapsamlı eselerin sahibi Hakkı Öznur, Ankara'da gerçekleştirilen canlı bomba eyleminin perde gerisinde karanlık güçlerin olduğunu söyledi. Türkiye Gazetesinde yer alan habere göre Öznur, "Ankara'daki eylem DHKP-C'yi aşar. Tetikçiler ver organizasyonun alt birimlerinde bu örgütün elemanları yer almışlardır ama arkasında kesinlikle daha güçlü uluslararası bir yapının imzası vardır" diye konuştu.

DHKP-C'li Ecevit Şanlı'nın Yunanistan'dan kaçak yollarla Türkiye'ye girmesini değinen Öznur, "Yunanistan öteden beri Türkiye'de eylem yapan sol terör örgütlerinin hamiliğini yapmıştır.
 
Hatta Yunanistan'daki PKK'nın merkez kampı niteliğindeki Lavrion'da Ecevit Şanlı isimli teröristin eğitim gördüğü ortaya çıktı. Burası PKK'nın merkez üssü konumundadır. Hem PKK hem de DHKP-C gerektiğinde terör kardeşliği sergileyebiliyorlar" dedi.

DHKP-C gibi sol örgütlerin öteden beri karanlık odakların taşeronu olarak görev yaptığını hatırlatan Öznur, "Avrupalı devletler, Türkiye'deki sol terör örgütlerini hep kullandılar.

DHKP-C'nin Lideri Dursun Karataş yıllarca Hollanda'da kaldı. Avrupa'da eğitim görüp Türkiye'de eylem yapıyorlar" diye konuştu 


Bu haber 1,219 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,310 µs