En Sıcak Konular

Günay, CHP'yi yerden yere vurdu

23 Temmuz 2007 22:03 tsi
Günay, CHP'yi yerden yere vurdu AK Parti milletvekili Ertuğrul Günay'dan eski partisine eleştiri bombardımanı. CHP'nin Türkiye'yi iyi tanımadığını söyleyen Günay, 'Her seçimde böyle sonuç almaya mahkumlar' dedi.

AK Parti'den milletvekili seçilen Ertuğrul Günay, ''CHP, Türkiye toplumunu geri bir toplum sanıyor ve halka güvenmeyen, tepeden inme yöntemlerle bir düzen tutturmaya çalışıyor'' dedi.

AK Parti Genel Merkezi önünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Günay, seçim sonuçlarının, Türk halkının demokrasiyi sahiplendiği, ekonomik gelişmeyi önemsediğini gösterdiğini belirterek, ''Türk halkı, ekonominin ve demokrasinin gelişmesinin sonuçlarının adaletli bir yaşama dönüşmesinin talebini dillendirdi'' görüşünü kaydetti.

Türkiye'nin demokrasi tarihine bakıldığında ekonomik ve toplumsal gelişmenin, adaletli yaşamın Türk halkı tarafından çok önemsendiğinin görülebileceğini ifade eden Günay, ''AK Parti bu seçimde ekonomik gelişim, demokratik gelişim ve adaletli yaşam konusunda umut veren tek siyasi partiydi. O yüzden toplumun bütün kesimlerinden ve her köşesinden yaygın şekilde oy aldı. Kendilerine minnettarız. Büyük bir sorumluluk yüklediler bizlere'' diye konuştu.

Bir gazetecinin CHP'nin seçimde aldığı sonucu değerlendirmesini istemesi üzerine de Günay, ''CHP maalesef bu gerçeği algılayamadığı için her seçimde ne yazık ki kötü sonuçlar alıyor. Türkiye toplumunu geri bir toplum sanıyor ve halka güvenmeyen, tepeden inme yöntemlerle bir düzen tutturmaya çalışıyor. Bunlar doğru yöntemler değil. O yüzden CHP'nin yönetimi dışında politikalarıyla da ilgili ciddi bir değerlendirme yapması gerekiyor'' dedi.

''CHP Genel Başkanı Deniz Baykal istifa etmeli mi?'' şeklindeki soruya karşılık ise Günay, başka partilerin iç işlerine karışmadıklarını ifade ederek, şunları kaydetti: ''Ancak seçimden önce Sayın Başbakanımız batı demokrasilerindeki şu kuralı hatırlattı; Batı demokrasilerinde yaygın olarak kazanan partiler yönetime iktidar olur. Kaybeden partilerin yönetimi ise değişir. Batı demokrasilerinde, demokrasilerde bu yaygın bir kuraldır. Umarım bir gün bu demokrasi kuralı Türkiye'deki bütün partiler tarafından da anlaşılır. O zaman Türkiye demokratik bir ülke olma yolunda önemli adımlar atmış olacaktır'' dedi.

Haber7



Bu haber 435 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,644 µs