En Sıcak Konular

Bahçeli'den çarpıcı açıklamalar

23 Temmuz 2007 16:15 tsi
Bahçeli'den çarpıcı açıklamalar MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''İktidar partisinin kamuoyunda itibar kaybettiği son aylar içinde, meclis iradesine yönelik dışarıdan yapılan dayatma ve zorlamaların toplumda kabul görmediği ve iktidar partisine hak etmediği bir desteği sağladığı anl

MHP Genel Başkan Yardımcısı: DTP'lilerle ilgili sorun çıkmaz
 
Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, seçime yönelik çalışmalarından dolayı partililere teşekkür etti.

Açıklamasında, Türkiye'yi içte ve dışta ağır buhranların beklediğini, bu sebeple milli beka, toplumsal hayat ve ekonomik gelecek açısından dün yapılan seçimlerin önemli olduğunu belirten Bahçeli, şunları kaydetti:

''Seçim sonuçlarına göre, yeni dönemin başlangıcı itibariyle Türkiye Büyük Millet Meclisi üç parti ile bağımsız temsilcilerden oluşacaktır. Ancak gelişmeler, önümüzdeki günlerde bu Meclis tablosunun değişimine açık bir sonucu da ortaya koymaktadır.

Seçimin sonucunda, Milliyetçi Hareket Partisi TBMM'de yer almış, milletimiz muhalefet görevini partimize vermiştir. Partimiz, bu demokratik görevi layıkıyla yapacak ve aziz milletimizin kendisinden beklediği yapıcı ve etkili muhalefeti gerçekleştirecektir.''

-''DIŞARIDAN YAPILAN DAYATMA''-

Seçime giden süreçte, AK Parti'nin ''tek başına iktidar gücünü ve emrindeki devlet kadrolarını'' kendi siyasi geleceği için kullanmaktan çekinmediğini öne süren Bahçeli, MHP'li teşkilat üyelerinin de yoğun baskılarla karşılaştığını ve seslerini halka duyurmada engellemelere maruz kaldığını ifade etti.

Bahçeli, ''Medya unsurlarına kadar uzanan bu karartma, dayatma ve yönlendirmelerin, tek kanaldan propagandaya maruz kalan seçmenin eğilimlerine de yansıdığı bugünkü sonuçlardan anlaşılmaktadır'' dedi.

''İktidar partisinin kamuoyunda itibar kaybettiği son aylar içinde, Meclis iradesine yönelik dışarıdan yapılan dayatma ve zorlamaların toplumda kabul görmediği ve iktidar partisine hak etmediği bir desteği sağladığı anlaşılmaktadır'' görüşünü dile getiren Bahçeli, şunları kaydetti:

''Milletimizin yanılmaz sağduyusuna güvenerek, verdiği siyasi mesajları iyi değerlendirmek gerektiği gerçeği ortaya çıkmıştır. Milliyetçi Hareket Partisi aziz milletimizin kendisine yüklediği sorumluluğun bilincinde ve farkındadır.

Partimiz 23. dönem Türkiye Büyük Millet Meclisinde, milletinin emrinde ve hizmetinde olmaya devam edecek, mili duruşun, uzlaşmanın, hoşgörünün ve diyaloğun adresi olacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi, milli bekamıza ve hassasiyetlerimize yönelik yanlış politikalara müdahale hakkını saklı tutarak, ülkemizin yeni krizlere sürüklenmeden önümüzdeki zor ve sıkıntılı dönemi başarıyla atlatılmasında yapıcı bir rol oynayacaktır.

Beklentimiz ve ümidimiz kavga, dayatma ve inat ile artık Türkiye'nin yönetilemeyeceğini herkesin anlamış olması, Milliyetçi Hareketin sağduyu ve kucaklaşma çağrılarının cevap bulmasıdır.''

Bahçeli, açıklamasında ayrıca ''bunaltıcı baskı ve karşı propagandaya rağmen'' var gücüyle çalışan teşkilat mensuplarına, adaylara ve dava arkadaşlarına teşekkür etti.
 
Zaman



Bu haber 447 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,602 µs