En Sıcak Konular

Obama'dan göçmenlik reformu açıklaması

29 Ocak 2013 23:30 tsi


ABD Başkanı Barack Obama, seçim döneminde söz verdiği gibi, başkanlığının ikinci döneminin hemen başında ülkedeki göçmenlik sorununu tartışmaya açmaya hazırlanıyor.

         Obama'nın, Nevada eyaletinin Las Vegas kentinde, başkanlığının ikinci döneminde ilk kez göçmenlikle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunması bekleniyor. Beyaz Saray da Obama'nın toplantısından önce, konuşmasından küçük bir bölüm yayımladı.

         Buna göre, Kongre'nin ABD'deki 11 milyon kayıtsız göçmen sorununu çözmek için kapsamlı bir yaklaşım yönünde harekete geçmesi gerektiğini belirten Obama, ''İyi haber, uzun yıllardan sonra ilk defa Demokrat ve Cumhuriyetçilerin bu problemi birlikte çözmeye hazır olması. İki partinin üyeleri çözüm bulmak için aktif bir şekilde çalışıyor'' diyecek.

         Obama, dün Senato'da iki partili bir grubun kapsamlı bir göçmenlik reformu için ilkelerini açıkladığını hatırlatarak, bu ilkelerin kendisinin ortaya koyduğu ve son 4 yıldır savunduğu ilkelere çok yakın olduğunu dile getirecek.

         Obama, ''Görünen o ki, bu sorunu bir an önce halletmek için içten bir istek var ve bu cesaret verici'' ifadelerini kullanacak.

         Birçok yasa dışı göçün olduğu ABD'de, kayıt dışı göçmenlik konusu ciddi sorun oluşturuyor. Bu sorun özellikle, sayıları giderek artan ve ülkede ciddi bir nüfus oluşturan Latinleri ilgilendiriyor.

         Obama, seçimlerden kısa bir önce ABD'ye küçük yaşta gelerek burada büyümüş kayıt dışı çocukların sınır dışı edilmesini önleyen bir paketi imzalamıştı. Kapsamlı göçmenlik reformunu başkanlığının ikinci döneminde geçirme sözü veren Obama'nın seçimleri kazanmasında da Latinlerin önemli bir rolü olmuştu.

         Kapsamlı göçmenlik reformuna karşı çıkan Cumhuriyetçi Parti ise artık ABD nüfusunun değişen yapısı ve seçimleri Latinlerin desteği olmadan kazanabilme ihtimalinin giderek zayıflaması nedeniyle, artık bu sorunu çözmede işbirliği sinyalleri veriyor.

         Bu nedenle, Obama'nın ikinci döneminde göçmenlik reformunun, önümüzdeki günlerden itibaren sıcak tartışma konularından biri olması bekleniyor.

Bu haber 584 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,043 µs