En Sıcak Konular

TÜSİAD'dan 'başarıyı sürdürün' çağrısı

23 Temmuz 2007 15:23 tsi
22 Temumz seçim sonuçlarına ilişkin yazılı bir açıklama yapan TÜSİAD, yeni hükümei önemli sorumlulukları beklediğini, bir önceki dönemde yaklanan başarının sürdürülmesi çağrısı yapıldı.

Seçimlerin Türkiye demokrasisi için oldukça önemli bir konumda olduğu vurgusu yapılan TÜSİAD açıklamasında şu görüşlere yer verildi:

“23. Dönem TBMM seçimlerinin barış ve huzur ortamında gerçekleştirilmiş olması, Türk demokrasisinin başarısı ve eriştiği olgunluk düzeyinin bir göstergesidir. Seçmenin parlamentoda temsili bir evvelki döneme göre büyük ölçüde artış göstermiştir. Türk iş dünyası adına yeni seçilen milletvekillerimizi kutlar; yeni parlamentonun, Türkiye’yi, Atatürk’ün çağdaş uygarlık hedefi temelinde, daha demokratik ve refah düzeyi daha yüksek bir ülke yapma yolunda her türlü çabayı sarf edeceğine inancımızı vurgulamak isteriz.

Türkiye, geçtiğimiz dönemde, makroekonomik dengelerin sağlanması, uluslararası ekonomik entegrasyon ve AB ile müzakerelerin başlaması alanlarında ciddi başarılar elde etmiştir. Yeni dönemde, parlamentoyu önemli görev ve sorumluluklar beklemektedir. Bu çerçevede, Cumhurbaşkanlığı seçim süreci de dahil olmak üzere, toplumda oluşmuş olan hassasiyetlerin giderilerek, toplumsal uzlaşma ortamının sağlanmasına yönelik bir anlayışın benimsenmesi gerektiği görüşündeyiz.

İş dünyası olarak beklentimiz, yeni parlamento ve yeni kurulacak Hükümet’in, elde edilen başarıları artırarak devam ettirmesidir. Meclisin çalışmaya başlaması ile birlikte, yeni hükümetin, hızla Türkiye’nin gerçek gündemini oluşturan yapısal reform ve demokratikleşme alanlarına odaklanması uygun olacaktır.”

Haber7



Bu haber 514 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,245 µs