En Sıcak Konular

Van'da AKP'li ve DTP'liler birbirlerini kutladı

23 Temmuz 2007 14:48 tsi
VAN'da 5 milletvekili çıkarmanın sevincini yaşayan AKP'liler, parti binası önünde davul- zurnalı kutlama düzenledi.

Partililer seçilen milletvekillerini uzun kuyruklar oluştururak tek tek kutladı. AKP Van milletvekilleri yürüyerek DTP'nin desteklediği Meclis'e giren Özdal Üçer ve Fatma Kurutulan'ı kutlamak için seçim bürosuna gitti. Burada toplanan kalabalık tarafından alkışlarla karşılanan AKP'liler bağımsız adaylarla tokalaştı. Van'dan yeniden seçilen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, halkın demokratik seçimine ve tercihine herkesin saygı duyması gerektiğini belirterek, Van için hizmet edeceklerini söyledi.

Van'da seçim sonuçlarının açıklanması ardından AKP 5, DTP'nin desteklediği bağımsız adaylar da 2 milletvekili çıkardı. Tarihinde ilk kez 2 kadın milletvekili çıkaran Van'da ayrı bir sevinç yaşandı. AKP'den yeniden milletvekili seçilen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile İkram Dinçer, Kerem Altun, Kayhan Türkmenoğlu ve Gülşen Orhan parti binası önünde tebrikleri kabul etti. Uzun kuyruklar oluşturan partililer, davul- zurna eşliğinde milletvekilleri tek tek başarılarının sevincini yaşadı. Daha sonra Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve diğer 4 milletvekili, Cumhuriyet Caddesi'nde halkı selamlayarak DTP'nin destelediği bağımsız milletvekilleri Özdal Üçer ve Fatma Kurtulan'ın bulunduğu seçim bürosuna yürüdü. Bu sırada DTP'li kalabalık bir grup, AKP'li milletvekillerini alkış yağmurunua tuttu. AKP milletvekilinin geçişi sırasında izdiham yaşandı. DTP'nin desteklediği bağımsız milletvekili Kurtulan ve Üçer ile DTP İl Başkanı Abdurahman Doğar, DTP'li Bostaniçi Belediye Başkanı Gülcihan Şimşek ve partililer tarafından karşılanan Bakan Çelik ve diğer milletvekileri, aşırı izdihamdan dolayı bina içine güçlükle girebildi. Bu sırada izdihamdan kapı camı kırılırken cam parçaları 1 kişi hafif yaralanmasına neden oldu.

AKP'li milletvekilleri bağımsız adayları kutlayarak, siyasi yaşamlarında başarılar diledi. Bakan Çelik, Kurtulan ve Üçer ile birlikte TBMM'de Van'ı temsil edeceklerini belirterek, “Van için, Vanlılar için birlikte hizmet edeceğimize inanıyoruz. Seçilen arkadaşlarımızın sevincini paylaşmak ve onlara hayırlı olsun demek amacıyla buradayız. Kendilerini kutluyorum. Seçimin Van için, halkımız için ve bütün ülkemiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz” dedi.

Bağımsız milletvekili Fatma Kurtulan ise seçim sonuçlarının herkes için hayırlı olmasını dileyerek, “Bakanımıza teşekkür ediyoruz. Halkın tercihine saygılıyız. Sonuçların Türkiye halkına hayırlı olmasını diliyoruz” diye konuştu.

hürriyet



Bu haber 344 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,398 µs