En Sıcak Konular

Erdem Başçı'nın enflasyon hedefi

29 Ocak 2013 09:42 tsi
Merkez Bankası Başkanı Başçı, 'Dünyanın En iyi Merkez Bankası Başkanı' seçilmesini öne çıkarmak istemediğini söyledi.

Başçı, . Asıl tebriki enflasyonu yüzde 5'e düşürdüğümde vatandaştan almak istiyorum" dedi.

Merkez Bankası Başkanı The Banker tarafından 'Dünyanın En iyi Merkez Bankası Başkanı' seçilmesiyle ilgili açıklamalar yaptı. Davos'ta bir grup gazeteciyle bir araya gelen Başçı, The Banker'ın dünyada finans dünyasının ve merkez bankası başkanlarının yakından izledikleri bir yayın olduğunu kaydetti. Başçı, "En iyi Merkez Bankası Başkanı seçilmem diğer başkanlar arasında bir espri konusu olur. Davos'taki görüşmelerde gelip tebrik eden başkanlar oldu. Ama ben bunu fazla öne çıkarmak istemiyorum. Asıl tebriki enflasyonu yüzde 5'e düşürdüğümde almak istiyorum. Teşekkürün vatandaştan gelmesi benim için çok daha güzel" dedi.

Dengeli büyüyeceğiz

Bu yüzden asıl olarak 'enflasyonu yüzde 5'e indirdik mi, indirebilecek miyiz, ne zaman indireceğiz' konularına odaklandıklarını kaydeden Başçı, bugün Ankara'da açıklayacağı enflasyon raporunda 2013 enflasyon hedefinin yüzde 5 olacağının ipucunu verdi. Türkiye'nin iç  dinamiklerinin güçlü olduğunu, Türkiye'ye gerçekten inanmak, güvenmek gerektiğini altını çizen Başçı, geçen yıl cari açık problemini arkada bırakmak için iç talepte frenleme yaptıklarını bildirdi. Başçı, "Bu 2012 yılına has bir şeydi. 2013'ten itibaren artık bu dengeli büyüme başladığında herkes gerçekten Türkiye'nin büyüme ile ilgili hiçbir sıkıntısı olmadığını görecek" diye konuştu.

Frene kuvvetli değil ufak ufak basıyoruz

Geçen yıl Türkiye ekonomisini piste inmiş bir uçak olarak niteleyen tedbiri elden bırakmamak için, 'Uçak piste indi ama henüz kemerlerinizi açmayın' uyarısında bulunan Ertem Başçı, bu yıl için ise, "Uçaktan indik karayoluyla gidiyoruz" dedi. Başçı şu değerlendirmede bulundu: "Biz öyle kuvvetli bir fren yapmıyoruz. Bunu yapmayacağımızı da geçen yıl temmuzdan itibaren de söyledik. Temmuz'da ayağımızı frenden çektiğimizi duyurduk. Şu anda gerektiğinde ufak ufak dokunuyoruz ama frene kuvvetli bir şekilde basmıyoruz."

Göstergeler olumlu U dönüşünü başardık

Erdem Başçı, Türkiye'de ekonomik göstergelerin olumlu bir gidişata işaret ettiğini bildirdi Başçı, ''Çok önemli istihdam artışı var. İşgücüne katılım da artıyor, istihdam da artıyor. Dolayısıyla oradaki göstergelerin hepsi aslında hizmet sektöründen de katkı geleceğini gösteriyor. Bunları birleştirdiğiniz zaman, U dönüşü son çeyrekte başladı diyebiliriz'' dedi. Türkiye'nin yakın zamanda kredi notunun artacağına ilişkin beklentilerle ilgili olarak Başçı "Türkiye'nin not artışının gecikmiş olduğunu artık herkes biliyor" şeklinde konuştu.

bugün



Bu haber 489 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,644 µs