En Sıcak Konular

Bülent Arınç'tan çarpıcı açıklamalar

29 Ocak 2013 09:41 tsi
Bülent Arınç'tan çarpıcı açıklamalar Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki Bakanlar Kurulu'ndan sonra çarpıcı açıklamalar yaptı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 4 yeni bakanla toplanan Bakanlar Kurulu'nda hudut birliklerine daha fazla profesyonel asker göndermek amacıyla yapılan kanun değişikliğinin imzalandığını söyledi.  Hudut birliklerinde görev yapmak üzere çıkan kanun ile şu anda bin askerin görev yaptığını dile getiren Arınç, yeni düzenlemeyle 7-9 yıl görev yapılacak sözleşmeli askerliğin daha özendirici hale getireleceğini belirtti.

KAMU PERSONEL REJİMİ DEĞİŞİYOR

Bakanlar Kurulu sonrası açıklamalar yapan Hükümet Sözcüsü Arınç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in kamu personel rejimiyle ilgili de sunum yaptığını belirtti. Çalışmanın daha da genişlemesi için Çelik'in dosya üzerinde bir hafta daha çalışmasının kararlaştırıldığını belirten Arınç, şubat ayında başlaması gereken Odalar ve Borsalar Birliği seçimlerinin 2013 Mayıs ve Ağustos ayına ertelendiğini belirtti. Terörizmin finansmanı yasasının önümüzdeki günlerde Meclis'e geleceğini söyleyen Bülent Arınç, Türkiye'nin uluslararası camiada saygınlığını arttıracak düzenleme olduğunun altını çizdi.

İSTİFALARI KAOS GETİRMEDİ

Açıklamaların ardından  Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda 'casusluk çetesi iddianamesi'nin ardından görevinden istifa eden komutana ilişkin soruya Arınç, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hem Cumhuriyetin hem ülkenin en önemli kurumu olduğunu belirtti. Suç işleyen komutanlar eleştirilirken tüm kurumu eleştirmenin doğru olmayacağını kaydeden Arınç, emekliliğini isteyen Koramiral Nusret Güner'in görevinde başarılı olduğunu ve ilerleyen atama sürecinde Deniz Kuvvetleri Komutanı olmasının güçlü olduğunu belirtti. Emekliliğini istemesinin bireysel düşünce ve karara dayandığını vurgulayan Arınç, "Sayın komutanımızın evladına karşı çok çirkin çok büyük bir suç işlediği yazılı. Sayın komutan şerefli bir görev yaparken alçakça saldırıya karşı haysiyetine yedirememiş olmalı. Bu işin bir tarafı. Olayın tertipçilerinin komplo halinde böyle bir saldırı düzenlenmiş. Haysiyet ve şerefine yedirememiş olmalı." dedi.

TSK'nın büyük bir camia olduğunu ve hangi göreve kimin geleceğnini YAŞ'da belirlendiğini dile getiren Arınç,  "Eski Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner ve kuvvet komutanları emekliliklerini istemişlerdi. Hükümetimiz mevcut sistemi çalıştırdı ve yeni atamlar yaptı. Bir genelkurmay başkanın kuvvet komutanlarıyla birlikte emeklilğini istiyor olması bir kaos getirbedi. Her göreve atanacak güçlü generallarlar, amiraller  bulunabilir. Önümüzdeki komuta kademesi içerisinde bir tercih ve atama söz konusu olabilir." diye konuştu.

KOMUTA KADEMESİNDE ZAAFİYET OLMAZ

Uzun süren tutukluluklar sebebiyle görevlerinden ayrı kalan komutanlarla ilgili Arınç şu çarpıcı bilgiyi verdi: "Ancak şu haliyle bile kamuta kademesinde zaafiyete düşecek durumda değildir." Cezaevindeki komutanların dışarı çıkarılmasıyla ilgili yasa çalışması ve sunumu olmadığını da sözlerine ekledi.

ÖCALAN'A ZİYARETE BAKANLIK İZİN VERİR

Hükümlü ve tutuklularının ziyaret konusu infaz kanununda hükme bağlandığını dile getiren Arınç, ayda 3 kez kapalı bir kez açık ziyaret imkanına sahip olduklarının altını çizdi. Terör örgütlü ve suçlardan tutuklu hükümlülerin ziyaretinde bakanlığın izninin gerekli olduğuna dikkat çeken Arınç, "Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere henüz bir milletvekiline izin verilmemiştir. Adalet Bakanlığı kararını bildirecektir." dedi.  

CHP'Lİ GÜLER'E AYMAZLIK TEPKİSİ

CHP Milletvekili Birgül Ayman Güler'in Meclis'te yaptığı ve partisinde krize neden olan sözleriyle ilgili kamuoyundan özür beklemesine sert çıkan Arınç, "Kendisinden özür dilemeyi gerektiren hiçbir şey yok. Kendi aymazlığından dolayı partisinden ve kamuoyundan özür dilemesi gerekirken topu başkasına atmasıdır. Kendisinden özür dilemeyi gerektiren hiçbir şey yok. Kendi aymazlığından dolayı Partisinden özür dilemesi gerekirken topu başkasına atmasıdır. Bilim kadını olarak tarifler yapıyor tariflerin hiçbir geçerliği yok.
Kendisinin söylediği açıkca şudur 'Kürtlerle Türkleri eşit görmek mümkün değil Siz bunu bana zorlayamazsınız.' Burada önemli olan Kılıçdaroğlu'nun ve partinin bütünün hangi tarafta olduğudur. CHP içerisinde sosyal demokrat parti ırkçı parti görüntüsünün adeta yaşanmakta olmasıdır. Kılıçdaroğlu güzel dileklerle bir yere gidemez. CHP hangi safta bulunmaktadır bu olay tam bir kırılma noktasıdır" dedi.

Ruhban Okulu ile ilgili soruya Arınç, Türkiye olumlu adımlar atarken, Yunanistan'ın kısıtlayıcı tedbirlerini eleştirdi. Arınç, Başbakan Erdoğan'ın, kamuoyunda "240 İmam Yasası" olarak bilinen Yunanistan'daki Türk ve Müslüman azınlığını ilgilendiren yasa değişikliğine ilişkin, Yunanistan Başbakanı Yorgo Papadimos'u arayacağı belirtildi. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Erdoğan'ın bugün Katar'a hareketinden önce Papadimos'u arayacağını ve söz konusu yasanın  "parlamentodan geçmemesi, geçmiş ise Cumhurbaşkanı  tarafından iade edilmesi konusunda tavsiyede bulunacağını" söyledi.

bugün



Bu haber 628 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,007 µs