En Sıcak Konular

Merkel'den fasıl için destek sözü

27 Ocak 2013 13:03 tsi
Merkel'den fasıl için destek sözü Almanya Başbakanı Merkel ve AB Konseyi Başkanı Rompuy'den, AB ile müzakerelerde yeni fasıl açılması için destek mesajı geldi.

Latin Amerika ve Karayipler Topluluğu (CELAC) – AB Zirvesi'ne katıldığı Şili'de yoğun temas trafiğini sürdüren AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın Almanya Başbakanı Angela Merkel ve AB Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy ile yaptığı görüşmelerden, AB ile müzakerelerde yeni fasıl açılması için destek mesajı geldi.
 
Merkel programını uzatacak
 
Edinilen bilgiye göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı temsilen CELAC–AB Zirvesi'ne katılmak üzere Santiago'da bulunan Bağış,  Merkel ile görüştü.  Merkel, görüşmede Şubat sonunda Türkiye'ye yapacağı ziyareti heyecanla beklediğini belirtti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın akşam yemeği davetine icabet etmek için programını uzatacağını söyledi.

Türkiye'nin AB üyelik müzakerelerinin devam etmesini önemsediğini vurgulayan Merkel, İrlanda'nın AB dönem başkanlığı sırasında fasıl açılması için destek vereceğini ve bu konuda Fransız yetkililerle de görüşeceğini kaydetti.

Rompuy'dan de destek
 
AB Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy da Bağış ile görüşmesinde, Başbakan Erdoğan'ın davetine ilk fırsatta icabet edeceğini belirterek, kendisinin de Erdoğan'ı Brüksel'de ağırlamak istediğini söyledi.

Türkiye ile müzakere sürecinin ''pozitif gündem'' sayesinde devam etmiş olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Rompuy, İrlanda'nın dönem başkanlığı sırasında fasıl açılmasını ve ilişkilerin normal rayına dönmesini desteklediğini vurguladı.

aa


Bu haber 703 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,568 µs