En Sıcak Konular

Kameralı eğitim dönemi başlıyor

23 Temmuz 2007 11:20 tsi
Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) 2007-2008 eğitim öğretim yılında başlatacağı yeni projeyle, ilk ve ortaöğretim okullardaki tüm dersler kamera ile görüntülenebilecek.

Bakanlık bilişim teknolojileri alanında yeni bir uygulamaya başlayacak.

Bakanlık, daha önce başlattığı geliştirilmiş özel bilgisayarların ekranları üzerinde öğretmenlerin ve öğrencilerin somut deneyler yapmasına imkan sağladığı “NOVA 5000” uygulamasının devamı olarak “derslerin kamerayla görüntülenmesi uygulamasını” hayata geçirmeyi planlıyor.

Uygulamaya göre her sınıf için temin edilen küçük kameralarla 40 dakikalık ders süresince çekim yapabilecek. Kamerayı öğretmen sınıfa koyacak ve o gün yapılan dersi kaydedecek. Ders bitiminde öğrenciler görüntü verilerini alabilecek. Akşam eve giden öğrenci o gün içinde anlatılan dersi, görsel olarak tekrar edebilecek.
Okulların tercihine göre, görüntüler okulların internet sitelerine de yerleştirilebilecek.

Bakanlığın gelecek sene başlatmayı planladığı proje ilk olarak bir ilde pilot olarak uygulanacak.

“İRLANDA'DA DA UYGULANIYOR”

İrlanda'da da uygulanan program, Türkiye'deki okulları elektronik ortama yöneltmek adına eğitim içeriğiyle daha da zenginleştirilecek.

MEB yetkililerince konuya ilişkin yapılan açıklamada, uygulamanın tüm dersler için yapılabileceği, bu projenin eğitimde teknolojilerden yararlanmaya ciddi katkılar sağlayacağı belirtildi.

İntel firmasıyla yürütülecek bu projenin, öğretmeni farklı anlamda frenleyecek bir uygulama olduğu, uygulamayla öğretmenin ders anlatımına daha özen göstereceği ve öğretmenlerin bir başka şehirdeki ders anlatımını izleyerek en iyi ders anlatımı için adapte olabilecekleri kaydedildi.

“NOVA 5000” UYGULAMASI

NOVA 5000 bilgisayarlar, deney verilerinin sensorler aracılığıyla alınması ve deney grafiklerinin çizilmesi, analizlerin gerçekleştirilmesi ve laboratuvar çalışmalarının yapılmasını sağlıyor.

MEB'in 5 ay önce başlattığı “NOVA 5000” uygulamasıyla, öğrencilere kimya, fizik ve matematik derslerini deney yaparak öğrenme olanağı sağlamıştı. Uygulamayla, öğrencinin kendi kendine sanal ortamda deney yapmasına imkan verilmişti.

Pilot uygulaması Ankara Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesi'nde başlayan ve başarılı sonuç alınan uygulamanın tüm Türkiye'deki okullara yayılması hedefleniyor.

hürriyet



Bu haber 465 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,032 µs