En Sıcak Konular

Başbakan Erdoğan kabineyi değiştirecek mi?

23 Ocak 2013 16:14 tsi
Başbakan Erdoğan kabineyi değiştirecek mi? AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Hüseyin Çelik, kabine revizyonu iddialarına çok ilginç ifadelerle cevap verdi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Hüseyin Çelik, kabinede bazı bakanların değiştirileceğine yönelik spekülasyonlarla ilgili, "Kabine revizyonunu Başbakan'dan başka kimse bilmez." dedi.
 
AK Parti Genel Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenleyen Çelik, kabine değişikliği ile ilgili bir soruya, "Efendim, ‘Kulislerden sızan habere göre’,’yakınlarından aldığım bilgilere göre’, ‘AK Parti Genel Merkezi’nden üst düzey bir yetkilinin bildirdiğine göre’… Bunların hepsi de hikayedir. Bugüne kadar hiçbiri de tutmamıştır. Sen ne biliyorsan ben de onu biliyorum. Sayın Başbakan bu konularda ser verip sır vermez. Köşk’e liste gidip hatta Sayın Cumhurbaşkanı onaylayıncaya kadar bir tek Allah’ın kulu bilmez." dedi.
 
Kendisinin daha önce Kültür Bakanı olduğunu ve Milli Eğitim Bakanı olduğunu televizyondan öğrendiğini söyleyen Çelik, "Her insanın bir çalışma yöntemi var. Diyeceksiniz ki ‘Önceden çağırsa, birileriyle mülakat yapsa, fikrini alsa’… Bu şekilde hiçbir başbakan hükümeti kuramaz. Başbakan bu konularda sağlamcıdır, ketumdur. Siz ‘kabine revizyonu olacak, olacak’ dedikçe geciktirir haberiniz olsun.” diye ekledi.
 
İMRALI SÜRECİ ASKIYA ALINMADI
 
Hüseyin Çelik, bir başka soru üzerine de İmralı sürecinin kesilmediğini veya askıya alınmadığını vurguladı. AK Parti Sözcüsü Çelik, “Şu ana kadar birilerinin ikinci kez İmralı’ya gitmemiş olması, gitmeyeceği anlamına gelmez. Sürecin tıkandığı anlamına hiç gelmez. Biz hiçbir zaman süreci tıkayıcı olmadık, olmayacağız.” dedi.
 
İMRALI'YA KİMİN GİDECEĞİ NET DEĞİL

 
İmralı’ya kimin gideceğiyle ilgili henüz kesinleşen bir bilgi olmadığını aktaran Çelik, “BDP’den yapılan müracaatlar var. Karar hükümetin, Adalet Bakanlığı’nın vereceği bir karardır. Ben şahsen Ahmet Türk’le ilgili veya bir başkasıyla ilgili verilmiş bir karar olduğunu bilmiyorum.” diye konuştu.
 
Hüseyin Çelik, Paris cinayetleriyle ilgili Ömer Güney isimli şüphelinin yakalanmış olmasıyla ilgili ise “Olayın çok dana netleşmesi ve berraklaşması gerekiyor. Çok netleştikten sonra bize akla hayale gelmedik hakaretleri edenlerle bir kez daha yüz yüze geleceğiz.” değerlendirmesini yaptı.

CİHAN 


Bu haber 621 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,635 µs