En Sıcak Konular

Validen Galatasaray açıklaması

23 Ocak 2013 16:13 tsi
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Galatasaray Üniversitesi’ndeki yangının elektrik kontağından çıkmış olabileceğini söyledi.

Hüseyin Avni Mutlu, “Bana intikal eden bilgiye göre, yangın ilk olarak bilgisayar sistemlerinden başlamış. Elektrik kaçağı olduğu yönünde bir bilgi var.” dedi.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara’nın Teşvikiye Camii’nde kılınan cenaze namazına katılan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Galatasaray Üniversitesi’ndeki yangına ilişkin açıklamalarda bulundu. Yangının elektrik kontağından çıkmış olabileceğini vurgulayan Hüseyin Avni Mutlu, “Yangının sonucu netleşmeden kesin bir şey söyleyemem. Büyük ihtimalle elektrik kontağından kaynaklandığı yönünde bir düşünce var. Bana intikal eden bilgilerde, yangının bilgisayar sistemlerinden başladığı belirtiliyor. Bilgiler elektrik kaçağı olduğu yönünde.” dedi.

Yangının çıktığı alanın Galatasaray Üniversitesi’nde öğretim üyelerinin çalıştığı mekan olduğunu kaydeden Mutlu, “’Kitaplar yandı’ şeklinde ciddi değerlendirmeler oldu. Mevcut kütüphane öğrencilerimizin eğitim gördüğü binada değil, diğer binada. Dolayısıyla yangının olduğu binada böyle bir kütüphanemiz yok. 6 bin tane el yazması kitabın olduğu bölümünde yandığı gibi bir değerlendirme spekülasyondur. Bu kütüphanede yangın söz konusu değildir.” ifadelerini kullandı.

Yangın çıkan tarihi binalarla ilgili rölöve ve restorasyon projelerinin ellerinde olduğunu anlatan Mutlu, “Bu eserlerin yeni baştan ihyası tarihin bizim üzerimize yüklediği önemli bir görevdir. Devletimiz tarafından bu görev en iyi şekilde yerine getirilecektir.” dedi.

İtfaiyenin ihmalkar davrandığına yönelik soruya da Mutlu, “Olayın detaylarını bilemeyenlerin değerlendirmeleridir. Kesinlikle böyle bir şey söz konusu değildir. Deniz tarafındaki odada yangının devam etmekte olduğu görülüyor.” ifadelerini kullandı. CİHAN



Bu haber 547 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,098 µs