En Sıcak Konular

Halkın yarısı cehenneme bilet aldı

23 Temmuz 2007 11:00 tsi
Halkın yarısı cehenneme bilet aldı Saadet Partisi’nin doğal lideri Necmettin Erbakan ne diyordu: ‘ AK Parti’ye oy vermek, cehenneme bilet almaktır.’ Muhalifler haklıysa eğer; Toplumun neredeyse yarısı cehenneme koşar adım bilet alan günahkar ve hainler!.. Şamil Tayy

Seçim sonuçlarına farklı bir pencere açmak istiyorum. Bir aklı evvel televizyoncu ne diyordu: ‘ Sağcıysanız MHP’ye solcuysanız CHP’ye oy verin.’ Buna Emin Çölaşan, İlhan Selçuk gibi ilaveler oldu. El birliğiyle ‘ CHP=MHP’ sloganı türettiler.

En vahimi, MHP lideri Bahçeli’nin AK Parti’yi destekleyenleri ‘ bölücü’, ‘ hain’ ve ‘ Barzani işbirlikçisi’ olarak tanımlamasıydı. CHP lideri Deniz Baykal çıktı sahneye. AK Parti’ye oy verenler için ‘ günahkar’ dedi.

Saadet Partisi’nin doğal lideri Necmettin Erbakan ne diyordu: ‘ AK Parti’ye oy vermek, cehenneme bilet almaktır.’

Hepsinin hedefinde iktidar partisinin olması doğaldır. Ancak bir partiye oy veren insanları, ‘hain, günahkar, cehennem yolcusu’ olarak tanımlamak, herhalde siyasetin bildik terminolojisinde yoktur.

Bu lafların ışığında bir de sandık sonuçlarına bakalım. AK Parti: yüzde 47. Seçimden önce, ‘ Ne yani toplumun yarısı AKP’li mi?’ diyerek anketlere kızan Okay Gönensin’i tekzip edercesine çıkan bir sonuç.

Şimdi bunu nasıl okumalıyız? Muhalifler haklıysa eğer; Toplumun neredeyse yarısı cehenneme koşar adım bilet alan günahkar ve hainler!

Üzgünüm, kendi payıma ben de bir günahkarım, cehenneme bir bilet aldım!

50 yıllık rekor kırıldı

Sandık sonuçlarının zihinlerde canlandırdığı veciz sözlerden biri, AK Parti’nin ‘ Durmak yok yola devam’ sloganı.

Bir yere kadar doğru, ama ‘ yola devam’ kararı verenler ‘ daha fazla demokrasi’, ‘ daha fazla özgürlük’, ‘ daha fazla refah’ ve ‘ daha fazla iş’ taleplerini de yenilediler aslında. Şu mesajı verdiler: İyi işler yaptınız, daha iyisi için yeni kredi açtık.

Krediyi açarken öylesine güçlü bir destek verdi ki, AK Parti, 50 yıllık sandık rekorunu kırıp geçti. AK Parti; eski DP’den sonra iktidarda üst üste iki seçimde oyunu arttıran ikinci parti olurken, yarattığı oy farkıyla da ilk sıraya yerleşti.

1950 seçimlerinde yüzde 52.68 oy alan DP, 1954 yılındaki seçimde oyunu yüzde 57.61’e çıkarmış, iki seçimdeki oy farkı yüzde 4.93 olmuştu. 3 Kasım 2002 seçimlerinde yüzde 34.43 oy olan AK Parti, yüzde 47’ye dayandı. Aradaki oy farkı, yüzde 12.5 civarında. İktidarda oylarını bu denli arttıran ikinci parti yok.

50 yıl sonra yeni rekorun adı: AK Parti.

Devlet sandığından

CHP-MHP

koalisyonu çıktı

Önüme gelen ilk sonuçlar arasında Çankaya’dan üç sandık var. Biri Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, biri Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt, Hava Kuvvetleri Komutanı Faruk Cömert, Deniz Kuvvetleri Komutanı Yener Karahanoğlu, diğeri Kara Kuvvetleri Komutanı İlker Başbuğ’un oy kullandığı sandık.

Devlet erkanı, bu sandıklarda.

Üç sandıktan da CHP birinci çıktı. Toplam 409 oy aldı. İkinci parti MHP. Aldığı oy, 124. Türkiye genelinde yüzde 47 oy alan AK Parti, bu üç sandıkta ancak 103 oya ulaşabildi. CHP, AK Parti’yi 4’e katlarken, MHP bile AK Parti’nin önüne geçti.

Yani, devlet sandığında CHP-MHP koalisyonu vardı.

Bravo Ağar’a

DYP ile ANAP’ı bir araya getirme projesi suya düştükten sonra herkesin ortak kanaati, DP’nin baraj altında kalacağı yönündeydi. Partililer bile zamanla bu gerçeği kabullenmeye başladılar. Tek umutları, yüzde 7’yi geçerek Hazine yardımından yararlanmaktı.

O da olmadı.

Daha sandıkların yarısı açılmıştı ki, Mehmet Ağar’ın istifa haberi ulaştı haber merkezlerine. İlk tepkim şöyle oldu: ‘Bravo, Ağar’a...’

Seçim yenilgilerinden sonra koltuklarına sıkı sıkıya sarılan o kadar genel başkan gördük ki, biraz da şaşırdık doğrusu.

Ümit ederim, Baykal’a da örnek olur.

star gazetesi

 



Bu haber 355 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,311 µs