En Sıcak Konular

Arınç: O davaya müdahil olabilirim

23 Ocak 2013 14:57 tsi
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Askeri casusluk davası iddianamesinde yazılan hususları ciddi bulursam avukatlarım aracılığı ile müdahil olmak isterim" dedi.

TOBB'da düzenlenen törene katıldıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bir gazetecinin "Askeri casusluk soruşturması tamamlandı, iddianameye dönüştü ve iddianame kabul edildi, sizin hakkınızda da bilgi toplanıldığı yönünde iddialar var" şeklindeki hatırlatması üzerine şunları kaydetti: "Ben iddianameyi görmedim ama basına yansıdığı kadarıyla bu iddianamenin içinde bana ait, Sayın Babacan'a ait bazı konular var. İddianemenin tamamını görmem lazım çünkü bu iddianamede yazılı olan hususları ciddi bulursam benim de açılan bu askeri casusluk davasına müdahil olmam gerekir. Benimle ilgili bu güne kadar pek çok konuda şayalar ortaya çıktı. Bir tanesi Aralık 2009'da evimin çevresinde yakalanan bazı şahıslarla ilgili. Bunların eylemiyle ilgili soruşturmanın devam ettiğini biliyorum ama henüz bir sonuca ulaşılmamış. İkincisi yine MİT'in darbelerle ilgili mecliste kurulan komisyona gönderdiği bilgilerin içinde bana ve bazı şahıslara karşı suikast tertiplenmek istendiği iddiasıdır. Bir üçüncüsü ise, gazetelerde yer alan, benim internet sitelerinden okuduğum kadarıyla askeri casusluk davası içinde bana ve aileme ait bazı bilgilerin belli amaçlarla toplandığı yazılı. Bunula ilgili baş harfleri olan bazı kişiler var. Demek ki ben farklı dönemlerde bir hedef haline getirilmiş bir insanım, öyle görünüyor, öyle anlaşılıyor."

İddiaları ciddi bulması halinde avukatları aracılığıyla müdahil olabileceğini belirten Arınç, "Umarım dava en kısa zamanda görülür ve suçlanan kişilerle ilgili bir yargı kararına hepimiz kavuşuruz" diye konuştu.



Bu haber 523 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,818 µs