En Sıcak Konular

İnfazda Almanya şüphesi

23 Ocak 2013 09:51 tsi
İnfazda Almanya şüphesi Paris'te 3 PKK'lı kadının infaz edilmesi olayında katil zanlısı olarak tutuklanan Ömer Güney'in Almanya bağlantısı da ortaya çıktı.

Almanya'da teyzesinin kızıyla 7 buçuk yıl evli kalan Güney'in burada bir Alman misyoner vakfında görev aldığı belirlendi. Teyzesinin kızı olan eşinin, Güney'in karanlık ilişkileri ve örgüt bağından ötürü kendisini boşadığı öğrenildi. Güney'in ardından Alman polisine ifade veren eski eşinin, 'Bazen eve gelirdi, bazen ise gelmezdi, karanlık örgüt ilişkileri vardı. Kendisini o nedenle boşadım' dediği öğrenildi.

Yeni Şafak'ın haberine göre, Güney'in eşinin kendisini boşamasının ardından 2011 yılında, Kandil'de 1998'den 2004'e kadar kalan Gülay Aydemir isimli örgüt üyesiyle arkadaşlık kurduğu belirlendi. Aydemir ile sevgili hayatı yaşayan Güney'in 2011 yılında Hollanda'da terör örgütü PKK lehine katıldığı bir gösteride gözaltına alınıp serbest kaldığı dile getirildi. Sevgilisi Aydemir'inde 2009 yılında Fransa'da 2010 yılında da Hollanda'da yine örgüt suçundan gözaltına alınıp tutuklandığı sonrasında ise serbest bırakıldığı kaydedildi. Fransız polisinin infaz olayına ilişkin Güney sevgilisi Aydemir'in peşinde olduğu öğrenildi.

1982 Sivas Şarkışla doğumlu olan katil zanlısı Ömer Güney'in 2 yıl önce PKK'nın Paris'te faaliyet gösteren Villiers-le-bel isimli derneğine 325 dosya numarasıyla üye olduğu belirlendi. Güney'in, örgütün Fransa'daki faaliyetlerinde 'tercüman' olarak görev yaptığı belirlendi. Güney'i Sakine Cansız'ı koruması ve şoförlüğünü yapması için Fidan Doğan'ın önerdiği dile getirildi. Güney'in Fransa'nın en önemli havalimanlarından biri olan De Gaulle Havalimanı'nda güvenlik görevlisi olarak son döneme kadar çalıştığı bildirildi.

Cansız’ı ofise tetikçi getirmiş

Öte yandan, PKK'nın kurucularından olan ve Sakine Cansız'ın iyi tanıyan Selim Çürükkaya, cinayetin ardından gelişen süreci anlattı.

Bugün Gazetesi'nin haberine göre örgüt içerisinden kimin PKK'lı kimin olmadığının belli olmadığını belirten Çürükkaya, "Kimse hakkında bir kayıt tutulmaz. Siz onlarla çalışmaya başladığınız zaman kayıtlı olursunuz. Bu adam PKK'nın deyimiyle cephe çalışanıdır. Örgüt ona görev verdiği zaman gel git ve işini yapan adamdır. Avrupa örgütü bazı şeyleri biliyor ve niye susuyor anlamıyorum" ifadelerini kullandı.

PKK içerisinde kimse hakkında bir kayıt tutulmadığına dikkat çeken Selim Çürükkaya, "Bana kalsa Cemil Bayık da PKK'lı değildir. Örgüt ile birlikte çalışmaya başladığınız zaman zaten doğal olarak kayıtlı olursunuz" dedi. 1991'de Bekaa kampına gittiği zaman PKK'nın parti tüzüğünün dahi bulunmadığını belirten Çürükkaya, şöyle devam etti: "Apo 'Bize bağlı olanlar üyemizdir gerisi değildir' diyordu.

Paris ve Hollanda'da eylemlerde yakalanmış bir isimdi. PKK'nın deyimiyle cephe çalışanıdır. Bunlar, örgüt ona görev verdiği zaman gel git ve işini yapan adamlardır. Adı Ömer Ziya Güney'dir. Almanya'da Alman vatandaşı olan bir bayanla evlenmiş. 8 yıl evli kalmış. 2011'de boşanmış.

Örgütün emriyle dil bildiği için Sakine'nin işlerini yapmakla görevlendirilmiş bir kişidir. Konuşması gereken Avrupa kanadı susuyorsa burada karanlık bir nokta var demektir."

'BAZI YÖNETİCİLER DE GÖZALTINDA'

PKK çevrelerinin bu şahsı tanıdığını, kadınlarla olan irtibatını bildiğini ve doğal olarak da gözaltına alındığından haberdar olduğunu belirten Çürükkaya şunları kaydetti: "Örgüt tarafı, savcı açıklamasına kadar tek bir kelime söylemedi. Çok sayıda üst düzey yöneticinin de gözaltına alındığını biliyorum. Suriye'nin veya İran'ın işin içinde olduğuna inanmıyorum. Ama Kandil'dekiler de oturup Sakine'yi öldürelim ortam bozulsun demez. Ama örgütün içerisi istihbarat örgütlerine açıktır. Herkes cirit atıyor.

Kimlerin ne hesabı var niye yaptı şu anda bilinmiyor. Ama Avrupa örgütü bazı şeyleri biliyor ve niye susuyor anlamıyorum. Sakine'nin öldürülmesi ile de bu müzakere süreci bozulmaz. Daha önceki süreçler 33 asker olayı ve Silvan'da askerlerin öldürülmesi ile bozuldu deniyor. Her ikisinde de askerlere saldırı ile bozuldu. Ancak ben o zaman Öcalan'ın yanındaydım ve bu olaylar yaşanmasa dahi Öcalan, ateşkesin bozulduğunu açıklayacaktı. Hatta gazeteciler de o toplantıya çağrılmıştı."

TÜRKİYE'YE 3 DEFA GİRİŞ ÇIKIŞ YAPMIŞ

Paris'te 9 Ocak'ta PKK Enformasyon bürosunda öldürülen 3 PKK'lı kadının öldürülmesiyle ilgili tutuklanan Ömer Güney'le ilgili çarpıcı ayrıntılar ortaya çıktı. 16 Nisan 1984 doğumlu olan Güney, Sivas Şarkışla Polattepe köyü nüfusuna kayıtlı. Almanya'da yaşayan ve göçmen bir ailenin çocuğu olan Güney'in olayla ilgili gözaltında olduğu belirtilen ailesi Fransa'da yaşıyor.

2012 yılında Türkiye'ye 3 defa giriş çıkış yaptığı tespit edilen Güney'in Türkiye'de sabıkası görünmüyor. Ancak Hollanda ve Fransa polisi tarafından bazı eylemlere katıldığı gerekçesiyle gözaltına alındığı için poliste kaydı bulunuyor.

'CANSIZ'I BÜROYA GETİR' TALİMATINI DOĞAN VERMİŞ

Fransa Kürt Dernekleri Federasyonu (FEYKA) Başkanı Mehmet Ülker, Paris'te öldürülen kadınlardan olan Fidan Doğan'ın cinayet şüphelisi Ömer Güney'i arayarak Sakine Cansız'ı büroya getirmesini istediğini açıkladı. Ülker, "Kendisini Fidan Doğan arkadaşımız arıyor. Sakine Cansız'ı Kürt Enformasyon Bürosu'na getirmesini istiyor" dedi.

Ömer Güney'in bir yıl 2 ay önce kendilerine bağlı bir dernekle ilişki kurduğunu söyleyen Ülker, kayıt belgesi de ortaya çıkan üyelikle ilgili şunları anlattı: "2011 yılı Kasım ayında önce Paris kent merkezinde bulunan derneğe geliyor. Dernek Başkanı üye olmak istediğini söyleyince onu ikamet ettiği Sarcel'de yakın olan Villiers-le-Bel Derneği'ne yönlendiriyor. 18 Kasım 2011'de Villiers-le-Bel'deki derneğimize üye oluyor. 50 Euro da aidat veriyor. Sonrasında herhangi bir üye gibi gidip gelmeye başlıyor. Samimi oluyor, dernek çevresindeki etkinlik ve aktivitelere katılıyor. Fransızcası iyiymiş, birçok insanımızın dil sorunu olduğu için işlemlerinde tercümanlık yapıyor.



Bu haber 1,237 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,244 µs