En Sıcak Konular

'Süreci PKK bile sabote etse karşı dururuz'

23 Ocak 2013 09:46 tsi
'Süreci PKK bile sabote etse karşı dururuz' Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, İmralı görüşmeleriyle başlayan müzakere sürecinin PKK tarafından sabote edilmesi halinde tepkilerini ortaya koyacaklarını bildirdi.

Türkiye’nin barış sürecini yakaladığını kaydeden Sadak, bu süreçten geri dönülemeyeceğini belirtti.
 

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın sık sık Kandil’in sözünün dışına çıkmamakla suçladığı BDP, Kürt sorununun çözümü için başlatılan İmralı sürecinde daha yapıcı ve aktif rol alıyor. Zaman'da çıkan habere göre Parti yetkilileri, Oslo sürecini akim bırakan Silvan saldırısına benzer sabotajların olmaması için uyarılarda bulunuyor.

İmralı’ya giderek Abdullah Öcalan’la görüşen Mardin Milletvekili Ahmet Türk, bunu bir adım öteye taşıyarak Kürt meselesinin siyasi bir mesele olduğunu, bunun da muhatabının belli olduğunu söyledi. Türk, dünyanın değiştiğini PKK’nın da artık politikalarını gözden geçirerek yeni bir yaklaşım göstermesi gerektiğini belirtti. Buna benzer bir çıkış da Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak’tan geldi. Türkiye’nin barış için önemli bir fırsat yakaladığına dikkat çeken Sadak, süreci PKK ya da içindeki gruplar bile sabote etse karşı duracaklarının altını çizdi.

Örgüt içinde barış istemeyen ‘bazı derin güçler’in süreci baltalaması durumunda ne gibi bir tepki gösterileceği’ sorusuna şu karşılığı verdi: “Diyarbakır’daki cenaze töreninde meydandan sürece yönelik tek bir olumsuz gelişmenin yaşanmamasından PKK’nın kendi tabanına hâkim olduğu izlenimi çıktı. Ancak Abdullah Öcalan’a rağmen yine de PKK içinde bir güç çıkıp süreci sabote ederse karşı durup tepkimizi dile getireceğiz.”

Siirt Güney Gazetesi’nin haberine göre; Siirt’te barış sürecine destek veren bir grup tarafından Siirt Barış Platformu kuruldu. Platformda bulunan Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, yaşanan müzakere sürecine ilişkin bilgi verirken, yapılabilecek katkıları anlattı. Toplumsal barışın sağlanmasının tarafların birbirlerini kabul etmesi ile mümkün olabileceğini ifade eden Sadak, Türkiye’nin önemli bir fırsat yakaladığını ve bu süreçten geri dönülemeyeceğini bildirdi. Sadak, “Fransa’da PKK’nın kurucuları arasında bulunan Sakine Cansız’ın Diyarbakır’daki cenaze törenlerine katıldım. Meydanda toplanan kalabalık süreci sabote edecek hiçbir olumsuz pankart ve slogan atmayarak toplumsal barışın sağlanması noktasında önemli bir mesaj verdi. Herkesin bu mesajı iyi okuması lazım, toplumu yaralayacak, süreci sabote edecek olumsuz gelişmelerden uzak olması gerekir.” dedi. 



Bu haber 622 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,479 µs