En Sıcak Konular

Liderler kendi kalelerinde vuruldu

23 Temmuz 2007 09:40 tsi
AK Parti, Baykal'ın memleketi Antalya'da 5, 'solun kalesi' İzmir'de 9, Bahçeli'nin seçim bölgesi Osmaniye'de 2, Ağar'ın aday olduğu Elazığ'da ise 5 vekil çıkardı.

22 Temmuz genel seçimleri, siyasi partilerin ve liderlerinin "kalesi" sayılan kentlerde de ilginç bir tabloyu ortaya çıkardı.

CHP lideri Deniz Baykal'ın seçim bölgesi ve memleketi olan Antalya'dan çıkan 13 milletvekilinin 5'i CHP'li çıktı. Diğer milletvekilliklerini de AK Parti (5) ve MHP (3) paylaştı. "Solun kalesi" olarak gösterilen illerden İzmir'de de farklı bir durum yaşanmadı. CHP, 24 milletvekilliğinin 11'ini alırken, AK Parti'ye 9, MHP'ye de 4 koltuk düştü.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce milletvekili seçildiği Siirt'ten AK Parti 2 milletvekili çıkarırken, diğer tek isim bağımsız Osman Özçelik oldu. Erdoğan'ın bu kez 1. bölge 1. sıradan aday olduğu İstanbul'da da 3 bölgeden toplam 70 milletvekilliğinin 38'i AK Parti'ye gitti. CHP'ye ise İstanbul'da 23 milletvekili çıkarabildi.

Tunceli'de parti yok

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin seçim bölgesi ve memleketi olan Osmaniye'de ise 4 milletvekilliği AK Parti ve MHP arasında paylaşıldı. Her iki parti de, ikişer koltuk aldı.

DP lideri Mehmet Ağar'ın aday olduğu memleketi Elazığ ise, AK Parti'nin büyük zafer kazandığı illerden biri oldu. AK Parti, DP'nin de baraja takılmasıyla, 5 vekilliğin tümünün sahibi oldu.
Tunceli'de de ilginç bir seçim tablosu ortaya çıktı. Bağımsız adaylar Kamer Genç ve Şerafettin Halis milletvekili olurken, bu ilden hiçbir parti TBMM'ye temsilci göndermeyi başaramadı.

Haber7



Bu haber 449 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,591 µs