En Sıcak Konular

Halk sürprizi gizledi

23 Temmuz 2007 09:20 tsi
Seçim anketlerinde yüzde 40-42 bandında görülen AK Parti yüzde 46'yı aşarak büyük bir sürpriz yaptı. AK Parti'nin büyük bir oy patlaması yaparak yüzde 46'yı aşacağını sadece Tarhan Erdem yönetimindeki KONDA bildi.

Kamuoyu araştırma şirketleri AK Parti'nin 22 Temmuz'da ciddi bir patlaması yapacağını tahmin etmesine rağmen yüzde 46.7'lik bir sonucu kestiremediler. Seçim anketlerinin büyük bir bölümü AK Parti'yi yüzde 40- 42 bandında gösterirken sadece Tarhan Erdem yönetimindeki KONDA, AK Parti'nin yüzde 47'yi de aşacağını bildi.

KONDA HEDEF OLDU

Eski CHP Genel Sekreteri olduğu için CHP'ye yakın çevrelerce “Deniz Baykal düşmanlığı yapmak” ve “hayali anket düzenlemek”le suçlanan Erdem, seçime günler kalan yayınladığı anketinde AK Parti'nin yüzde 47,9 alacağını açıkladı. Erdem CHP ile MHP'nin alacağı oy oranlarını da çok az bir sapmayla bildi. Konda'nın anketinde CHP yüzde 19,5, MHP ise yüzde 14,1 oranında oy alıyordu.

Diğer araştırma şirketleri ANAR, Pollmark, Sonar,Verso, Kaf Ajans, Mir Araştırma ve Demos da AK Parti'nin yüzde 40'ları aşacağını bildiler. Anketlerin büyük bir bölümü MHP'yi 10-12 bandında gösteriyordu.

YÖN-ARA FİYASKOSU

MHP anketlerdeki oranı biraz aştı ve yüzde 14,5'lik bir oy aldı. CHP'nin yüzde 20'ler civarında oy alacağını belirten anketlerin önemli bir bölümü tahminlerinde yanılmadılar.

Cumhuriyet mitinglerinde konuşmacı olan Birgül Ayman Güler yönetimindeki YÖN - ARA ise 22 Temmuz'un en başarısız kamuoyu araştırma şirketi oldu. CHP'lerin itibar gösterdiği ve Cumhuriyet gazetesinin yayınladığı tek anket olan YÖR - ARA'nın anketine göre AK Parti seçimlerde yüzde 27,5, CHP yüzde 25,1 ve MHP ise yüzde 12,1 oranında oy alacaktı.

Yeni Şafak



Bu haber 361 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,546 µs