En Sıcak Konular

MHP sayıştay raporlarının peşinde

21 Ocak 2013 14:31 tsi
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Sayıştay raporlarının neden Meclis'e gönderilmediğinin açık ve net olduğunu ifade ederek, ''Yolsuzlukların üzerine çul seriyorlar'' dedi.

Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, milli kimliğin, dışlanır ve milletin etnik kimliklerine göre tanımlanır hale geldiğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, dün Nizip'te ''Tutturmuşlar bir şey; 'Kürt sorunu.' Ben Kürt sorunu diye bir şey tanımıyorum'' dediğini anımsatan Vural, Erdoğan ve AK Parti yöneticilerinin daha önce ''Kürt sorunu olduğuna'' ilişkin beyanlarını tablet bilgisayarından dinletti.

İktidarın etnik kimlik siyasetini ve siyasal Kürtçülüğü, Doğu ve Güneydoğu'da politikanın omurgası haline getirdiğini, terör örgütünü Kürtler'in temsilcisi konumuna düşürdüğünü öne süren Vural, ''Kürt sorununu tutturan kendileri, siyasal Kürtçülüğü meşrulaştırarak, Kürtçü talepler ekseninde Türk milletinin milli kimliğini dışlayarak, Kürt safsatasını hazmettirmek isteyen kendileri, eğitimin, mahkemelerin dilini ayırmak isteyen kendileri. Siyasal Kürtçülüğün daniskasını yapıyorlar. Sonra diyor ki (Kürt sorunu diye bir şey tutturmuşlar)'' dedi.

Başbakan Erdoğan'ın milleti küçümsemeye ve böbürlenmeye devam ettiğini savunan Vural, ''Kibir ve gurur tehlikeli bir beladır. Başbakan'ın tepkisi gurur, kibir ve enaniyetin dışa vurumudur. 'Eden bulur' diyor, ben de kendisine hatırlatayım, 'Bizi aldatan bizden değildir'. Bu nasıl iki yüzlü siyaset?'' diye konuştu.

Vural, Meclis'e gönderilmeyen Sayıştay raporlarından birinin bugün basında yer aldığını anlatarak, şunları söyledi:

''Sayıştay raporlarının neden Meclis'e gönderilmediği gayet açık ve net. 127 rapor var. Bu raporlarda vatandaşın hak ve hukukunun nasıl yenildiği anlatılıyor. Hükümet, Sayıştay raporlarının Meclis'e gelmemesi için ha bire kanun değiştiriyor, sonuçta mızrak çuvala sığmıyor. Tablo ortada. Meclis'e göndermediklerine göre üstünü örtmeye çalışıyorlar. Yolsuzlukların üzerine çul seriyorlar. Sayıştay raporları milletten saklanmıştır ama bu raporlar bir yerlerde vardır muhakkak.''

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Vural, anadilde savunma hakkı getiren düzenlemenin bu hafta Genel Kurul'da görüşüleceğinin hatırlatılarak, eşle görüşme imkanından Öcalan'ın da yararlanıp yararlanmayacağının tartışıldığının belirtilmesi üzerine, ''Başbakan bebek katilinin konforunu çok düşünüyor'' dedi.

Vural, Öcalan'a televizyon verildiğini anımsatarak, ''Başbakan, her türlü ihtiyacını gidererek, Öcalan'ı tatmin edecek çözümler peşinde. Televizyon da gitti. Belki evlendirme programlarına da çıkartabilirler'' diye konuştu.

Oslo'daki protokollerin günümüzdeki görüşme sürecinde icraata sokulduğunu savunan Vural, ''PKK'nın istek ve arzuları TBMM'ye getiriliyorsa, bilin ki bunları getirenler siyasal Kürtçülük yapanlardır. Bugün kadro isteyen öğretmenler için, taşeron işçiler için, çiftçi için kanun getirmeyenler PKK'nın istekleri için kanun getiriyorlar'' dedi.

AA

Bu haber 615 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,510 µs