En Sıcak Konular

''Süreçten barış çıkar''

21 Ocak 2013 13:05 tsi
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesindeki Terör Alt Komisyonu Başkanı Bostancı, terörün sona ermesi için sürdürülen müzakereleri AA muhabirine anlattı.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Terör Alt Komisyonu Başkanı, AK Parti Amasya Milletvekili Naci Bostancı, ''Önce Fransa'da yaşanan cinayetler, arkasından Diyarbakır'daki cenaze töreni, sürecin kendisine has kimi iniş çıkışlar göstermekle birlikte, bir olgunluk içerisinde bitmiştir'' dedi.

Barışı isteyenlerin, ''artık kan dökülmesin, terör sona ersin ve ne konuşulacaksa gün ışığında konuşulsun'' dediğini anlatan Bostancı, ama barış sürecini sabote etmek, karanlık işler çevirmek isteyen çevrelerin ise karanlıkta olduğunu söyledi.
 
Naci Bostancı, çatışmanın sadece öfkeleri, kızgınlıkları, yeni çatışmaları tetikleyeceğini kaydetti.

Türkiye'de insanların birbirlerine meramlarını daha iyi anlatabileceği ortamlara ihtiyaç olduğunu ifade eden Bostancı, bu ortamın oluşması için mutlak surette şiddetin olmaması gerektiğini bildirdi. Bostancı, ''O zaman zannediyorum, 30 yıllık süreç boyunca birbirinden ayrılan, Türkiye'de yaşananları çok farklı duygular ve akıl yürütmelerle değerlendiren kamuoyu, bu süreçte birbirine yaklaşacak, birbirlerini anlayacaktır'' dedi.
 
Bostancı, ''Buradan bir barış çıkar mı?'' sorusunu, ''Çıkar tabi. İnsanlığın tarihi savaşlar kadar barışların tarihidir. Çok zor barışlar da yapılmıştır. Türkiye'de barışın zaten tarihi ve kültürel kökleri var. Türkiye'de savaşı, çatışmayı arızi görürüm. Birbirlerini anlayamayan yabancı insanlar değiller ki. Dolayısıyla ortak değerler, ortak tarihi miras, geleceğe ortak bakış, şu yaşadığımız arızi acılardan çok baskın ve birleştirici unsurlardır. Ben barışın mümkün olduğunu, çok kuvvetli bir şekilde görüyorum'' diye yanıtladı.
 
Naci Bostancı, terör alt komisyonu raporunu bu hafta içinde kamuoyu ile paylaşacaklarını belirtti.

aa


Bu haber 552 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,951 µs